Svētdien, 5. septembrī, Krimuldā norisinājās Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens, kas ir lielākie velo svētki visā Baltijā. Sacensību Tautas braucienā piedalījās arī Latvijas Universitātes darbinieku komanda.

Dienas garumā Krimuldu piepildīja braukt griboši aktīvās atpūtas cienītāji no visas Latvijas un apkārtējām valstīm. Tradicionāli visvērienīgākais bija tautas brauciena starts. Šī brauciena dalībniekus, kas bija sadalīti četrās plūsmās, pirms starta uzrunāja un veiksmi novēlēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule. Organizatori tautas brauciena dalībniekiem bija sarūpējuši jaunu 40 kilometru garu distanci, kas veda cauri Raganai, Lojai un Sējai.

Šogad Tautas braucienā Latvijas Universitāti pārstāvēja 10 dalībnieki, kuri kā dāvanu no Latvijas Universitātes saņēma 50% atlaidi reģistrācijas maksai un ieguva stilīgo Latvijas Universitātes sporta kreklu dāvanā.

Viena no Latvijas Universitātes komandas sieviešu pārstāvēm Zaiga Birste pauda prieku par startēšanu Vienības braucienā, pārstāvot Latvijas Universitāti: Pati ar riteņbraukšanu ikdienā nodarbojos tikai hobija līmenī, arī kā pārvietošanās veidu pilsētā. Biju priecīga izmantot šo LU piedāvāto iespēju un izmēģināt piedalīšanos šajā braucienā. Šis bija mans pirmais Vienības brauciens un arī vispār pirmais brauciens, kurš ir kā sacensības. Kopumā šī pieredze bija ļoti patīkama, noteikti vēlos piedalīties arī nākamgad!"

Viens no ātrākajiem LU komandas dalībniekiem Ādams Lapiņš pēc sacensībām komentēja savu startu: "Kad trasē bija pēdējo 5 km zīme, domāju, ka tur rakstīts 15 km, tāpēc biju gatavs braukt vēl tieši tik daudz, bet beigās nožēloju, ka neizspiedu lielāku ātrumu trasē, jo finišs pienāca ātrāk, nekā biju gaidījis. Taču kopumā esmu apmierināts ar rezultātu. Uzvarēju derībās, kurās, lai uzvarētu, man bija jāfinišē vismaz 1h30min laikā, jo tāds bija mans personīgais mērķis... beigās iznāca distanci pieveikt krietni ātrāk. Prieks to paveikt Lavijas Universitātes komandā!"

Pateicamies visiem Latvijas Universitātes komandas dalībniekiem par piedalīšanos sacensībās un ceram, ka nākamajos gados turpināsim šogad iesākto tradīciju jau daudz kuplākā skaitā!

Dalīties