"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfinālā pirmo uzvaru izcīnījusi "Latvijas Universitāte". LU savā laukumā sērijas otrajā spēlē uzņēma "Ogri", ko pieveica ar rezultātu 82:70 un izlīdzināja rezultātu sērijā līdz trim uzvarām (1-1). Ar 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Anrijs Miška, bet 13 punkti Kārļa Žundas kontā.

Šajā spēlē LU basketbolisti bija ļoti motivēti revanšēties, kamēr ogrēnieši paļāvās uz tālmetieniem un izskatījās negatavi spēlei. Tas noveda pie 30 punktu pārsvara mājiniekiem pēc pus spēles. "Ogre" otrajā puslaikā saņēmās, atspēlēja lielāko daļu deficīta, bet izliets bija par daudz, LU gūstot kāroto panākumu un izlīdzinot rezultātu sērijā līdz trim uzvarām.

Spēli ar diviem precīziem tālmetieniem sāka Norberts Strautiņš un Edvards Mežulis. LU izvirzījās vadībā ar 11:3, bet tad Andre Vokers un Kārlis Žunda apmainījās ar precīziem tālmetieniem. Ogrēniešiem bija gana lielas problēmas pret labi sakārtoto LU aizsardzību. Noa Viljamsons ar precīzu tālmetienu deva LU 13 punktu pārsvaru. Turpinājums no ogrēniešu puses nesekoja, kas ļāva LU uzvarēt pirmo ceturtdaļu pārliecinoši ar 26:11.

Otrajā ceturtdaļā "Ogres" problēmas uzbrukumā turpinājās. Rihards Zēbergs realizēja tālmetienu, bet LU tas neliedza iekrāt 23 punkta pārsvaru (37:14). Ogrēnieši turpināja paļauties uz tālmetieniem, bet sekmes nebija labas. Bija skaidrs, ka LU jau pirmajā puslaikā gūs vairāk punktus nekā iepriekšējā spēlē kopā, jo šajā mačā "Ogres" aizsardzība vispār nebija līmenī. "Ogre" pirmajā puslaikā realizēja piecus no 20 tālmetieniem un izmeta vien deviņus divpunktu metienus. Tas palīdzēja LU doties lielajā pārtraukumā pie negaidīti graujoša rezultāta 51:21.

Otro puslaiku ar triecienu grozā no augšas sāka Anrijs Miška, bet tad "Ogre" veica 10 punktu izrāvienu, kas mājiniekiem lika ņemt pārtraukumu. Pēc pārtraukuma piecus punktus guva Žunda. "Ogre" pamazām sāka atspēlēties, bet pirms ceturtās ceturtdaļas LU pārsvars vēl bija ievērojams - 60:40.

Ceturto ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu sāka Zēbergs, bet LU basketbolisti vairs nespēja atrast to ritmu, kas bija pirmajā puslaikā. Ilgu laiku bija problēmas ar sekmīgu uzbrukumu veidošanu, bet pēc četrām nospēlētām minūtēm svarīgu tālmetienu trāpīja Miška, vismaz uz brīdi pārtraucot viesu atspēlēšanos (65:46). Ceturtdaļas otrajā pusē LU basketbolisti atjaunoja vairāk nekā 20 punktu pārsvaru. Atlicis spēlēt bija vien pusotru minūti, kurā vēl kādu varoņdarbu ogrēnieši nepaveica, spēlei noslēdzoties ar LU uzvaru - 82:70.

BK "Latvijas Universitāte": Miška 18 (8 ab, 5 rp), Žunda 13, R.Avotiņš 12, Mežulis 10 (7 ab), Putāns 7 (9 ab, 5 rp), Miglinieks 7, Strautiņš 6 (5 rp), Viljamsons 5, Arnītis 4, Briedis, Kāpostiņš, Vārna.

 

Dalīties