Svētdien Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā, par pirmajām Superkausa ieguvējām volejbolā sievietēm kļuva “Rīgas Volejbola skola”/“Latvijas Universitāte” (RVS/LU), kas piecos setos pieveica VK “Jelgava” komandu.

Piecu setu trilleri uzdāvināja sieviešu cīņa. Tajā RVS/LU komandas jaunās volejbolistes ar 3-2 (21:25, 33:31, 20:25, 25:16, 20:18) izrādījās nedaudz labākas nekā VK “Jelgava” vienība.

Pirmajā setā, atskaitot pirmo punktu, visu laiku vadībā bija jelgavnieces, taču uzvaru pretiniecēm lielā mērā uzdāvināja RVS/LU komanda pati, kļūdoties desmit reizes.

Otrajā setā RVS/LU galvenais treneris Andrejs Odinokovs par spīti neveiksmīgajam sākumam (4:8, 9:15, 10:17) bija izvilcis no piedurknes trīs jokerus – cēlāju Olgu Kļukeviču, diagonālo spēlētāju Vladu Pridatko un Gintu Vedļu, kuras netverama serve ļāva pārņemt vadību – 23:22. Līgai Plātei sitot bumbu autā, rezultāts kļuva 33:31 Rīgas vienības labā, izmantojot astoto setbumbu.

Trešo setu Jelgavas komanda uzvarēja pēc 0:4 sākuma, uzreiz atbildot ar pieciem punktiem pēc kārtas, pretinieces vadībā vairs nelaižot un pēc Plātes uzbrukuma uzvarot setu ar 25:20.

Ceturtajā setā sākumā labāk veicās jelgavniecēm, kuras vairākkārt panāca trīs punktu pārsvaru. Tomēr pēc 6:9 septiņus punktus guva rīdzinieces, ar triju bloku solo šajā laikā izceļoties Lāsmai Ozolai, kura arī panāca 13:9. Uzvaras punktu guva Amanda Ērgle uzbrukumā – 25:16.

Piektajā setā rīdzinieces panāca 5:0 un pēc Ozolas “eisa” – 8:1, taču VK “Jelgava” izlīdzināja rezultātu ar labu bloku – 10:10. Cīņa beidzās, kad sesto mačbumbu punktā uzbrukumā pārvērta Kristīne Kramēna.

Uzvarētāju labā 28 punktus sakrāja Pridatko, 20 – Kramēna, 13 – Ozola, sešus no tiem gūstot blokā un divus – ar servi, pa 12 – Ērgle un Terēze Hrapāne, kurai trīs bloki.

Jelgavas vienībā pa 19 punktiem guva Inese Jursone un Plāte, 15 – Līva Sola, 10 no tiem atrodot blokā, 14 – Liene Šimkuse.

Par spēles labāko volejbolisti tika atzīta Inese Jursone.

“Pēc 8:1 jau domājām, ka tas arī būs viss, taču pēc tam nevarējām nokārtot punktu gūšanu, pielaidām pretinieces līdzās, bet beigās ar emocijām tikām līdz galam un uzvarējām,” LTV7 tiešraides laikā pēc spēles teica mača pirmā un izšķirošā punkta piektajā setā guvēja komandas kapteine Kristīne Kramēna.

“Šī mums bija pirmā spēle trīs – četru mēnešu laikā, un neveiksmes mača sākumā es norakstītu uz to. Ir vajadzīga spēļu pieredze, lai uzreiz uzsāktu kārtīgi spēlēt. Šī bija laba iesildīšanās pirms Baltijas līgas izšķirošajām cīņām. Domāju, ka būsim gatavas tur nospēlēt kārtīgi.”

“Pirms mača meitenēm teicu, ka jāspēlē sava spēle, bet tikai epizodiski to atradām. Spēle gāja kā pa viļņiem, un meitenes pašas brīžiem nesaprot, kāpēc tā. Mēģinājām viņas uzkurbulēt, veicām taktiskās maiņas, no kurām dažas nostrādāja, dažas nē,” LTV7 ekrānā teica uzvarētāju treneris Andrejs Odinokovs.

“Runājot par līderiem izšķirīgajos brīžos, zinājām, ka kapteine ir priekšā un viņa visu izdarīs. Tomēr paši kļūdījāmies aizsardzībā. Piektajā setā bija četras bumbas, kuras paši nepacēlām. Zināju, ka “Jelgava” var spēlēt labāk, un mēs psiholoģiski varbūt pēc 8:1 domājām, ka tūlīt beigsim maču, bet pēkšņi rezultāts jau ir 10:10.”

Avots: www.volejbols.lv 

Dalīties