Jau šodien, 24. februāri, plkst. 18:30 būs pirmā lekcija šahā, uz kuru aicināti visi šaha entuziasti. Lekcijas vadīs Viesturs Kapče.

Jau šodien, 24. februāri, plkst. 18:30 būs pirmā lekcija šahā, uz kuru aicināti visi šaha entuziasti. Lekcijas vadīs Viesturs Kapče. Lekcijās padziļināti apskatīs populāras atklātnes, slavenākās spēles ar tām, kā arī trenēsim iemaņas taktikās, šaha un mata ielikšanā un vēl citās būtiskās prasmēs.

Lekcijas notiks katru otro nedēļu, bet pa vidu taisīsim savstarpējos turnīrus, piedalīsimies dažādās šaha aktivitātēs un vienkārši labi pavadīsim laiku. 
Šodienas lekcijai varēsi pievienoties: https://us02web.zoom.us/j/3271379587 

Vairāk info: Šaha pulciņa vadītājs Kristers (26008102)

Par lekciju vadītāju Viesturu Kapči...

''Manas šaha gaitas sākās 12 gadu vecumā, kad, pārkārtojot grāmatu plauktu, uzgāju sen aizmirstu grāmatu, ko biju saņēmis kā dzimšanas dienas dāvanu pirms pieciem gadiem. Grāmatas nosaukums bija “Šaha ābece” un diemžēl īsi pēc saņemšanas brīža to nevērīgi biju nolicis grāmatplaukta tālākajā nostūrī, taču pavisam nejauši šo grāmatu uzgāju un vienā dienā izlasīju no vāka līdz vākam, drīz arī iegādājos savu pirmo šaha komplektu. Tajā laikā mācījos Friča Brīvzemnieka pamatskolā un manu uzmanību pie ziņojumu dēļa piesaistīja aicinājums apmeklēt šaha pulciņu. Šaha pulciņa durvis ar siltu smaidu atvēra mans pirmais šaha treneris Tālis Vīksna, ātri vien tiku nosēdināts pie šaha galdiņa un treneris pārbaudīja manas iemaņas un iepazīstināja ar iesācēju šaha tehnikām. Vēlāk jau mana šaha izglītība turpinājās nopelniem bagātā Rīgas šaha skolas trenera Aivara Stašāna vadībā. Nodarbības apmeklēju regulāri un ar lielu prieku- šaha pulciņš bija kā miera osta pēc trauksmainās vidusskolas ikdienas. Ieguldītais darbs vainagojās panākumiem 17 gadu vecumā veiksmīgi startējot Rīgas vīriešu finālā un iegūstot Meistarkandidāta sporta klasi, kā arī starptautisko ELO reitingu 2219.

Kopš spēles iepazīšanas šahs manā dzīvē ir spēlējis būtisku lomu, taču pēdējos piecus gadus uz šahu raugos caur trenera prizmu- esmu daudz iemācījies no saviem audzēkņiem un līdzgaitniekiem un ceru, ka arī viņiem esmu sniedzis noderīgas zināšanas. Šajā laika posmā dažādās formās esmu apmācījis vairāk kā 400 audzēkņu un esmu līdzdarbojies vairākos šaha projektos. Mūsdienu informācijas pārbagātības laikmetā saviem audzēkņiem piedāvāju šaha spēli apgūt ar moderniem mācību līdzekļiem, taču nezaudējot saikni ar šaha esenci- uzsvari tiek likti uz vēsturiski nozīmīgo un klasisko partiju apskati un vairākus gadu desmitus praksē pārbaudītu mācību elementu izmantošanu. Man ir ļoti svarīgi atrast pareizo pieeju un mācību metodes gan individuālajiem treniņiem, gan grupu nodarbībām, tādēļ praksē bieži izmantoju sistemātiskus mācību materiālus, piemēram, pasaules līmeņa nopelniem bagātā trenera Artūra Jusupova grāmatu sēriju, kā arī Nīderlandes soļu metodi, kas paredz atbilstošu materiālu bāzi sākot no pirmsskolas vecuma iesācēja līdz pat 2100 ELO reitinga ekspertam.''

Fakti:

· FIDE ELO reitings 2055

· Augstākais FIDE ELO reitings 2219

· Meistarkandidāts

· Rīgas šaha skolas sporta meistarības pilnveidošanas programmas absolvents

· Sadarbība ar vairāk kā 400 audzēkņiem

· LSFP sertificēts sporta speciālists šahā

· Pasaules šaha federācijas (FIDE) sertificēts FIDE instruktors

· 3 šaha vasaras nometņu organizators un treneris

· 2004. gada Rīgas vīriešu čempionāta pusfinālā 4. vieta

· 2006. gada Rīgas jauniešu čempionātā 10. vieta

· 2007. gada starptautiskās sacensības “Sauļi” 10. vieta

Dalīties