Latvijas Universitātes students Dāvis Spriņgīs kopā ar savu četrinieku aizvadīja sezonas pēdējā posmā bobslejā Īglsas trasē Austrijā.

Sezonas pēdējā posmā bobslejā svētdien Īglsas trasē Austrijā četrinieku sacensības. 22 komandu konkurencē arī divi Latvijas kvarteti, ko pilotē Oskars Ķibermanis un Oskars Melbārdis. Uzvara arī šajā posmā Frančesko Frīdriham, otrais austrietis Benjamins Maijers, trešais kanādietis Džastins Kripss. Ceturtais Johanness Lohners, Oskara Ķibermaņa kvartets dalītajā piektajā vietā ar Gaitukēviča ekipāžu, Melbārdis 12. Pēc pirmā brauciena līderis jau bija Frančesko Frīdrihs ar savu ekipāžu. Ķibermaņa kvartets startēja pēdējais, bet mūsējie ķēra rokā līderus un bija septītie pēc pirmā brauciena, Melbārdim 12.laiks pirmajā braucienā.

Šoreiz startā gandrīz visi labākie, izņēmums ir vienīgi divi šveicieši, kas gatavojas pasaules čempionātam Altenbergas trasē, taču reāli Fogtss un Friedli nebija pieskaitāmi pie medaļu pretendentiem. Atšķirībā no divnieku mačiem sestdien, brauca arī kanādietis Džastins Kripss, viņam iepriekšējā dienā neliela trauma, iesildoties. Kripss neriskēja un divniekos nestartēja, jo jau jaunnedēļ pasaules čempionāts. Oskaram Ķibermanim šajā sezonā pirmie oficiālie mači četriniekos pasaules kausā, tā kā reitingā viņam punktu nav, nācās startēt pēdējam. Ķibermaņa komandā Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats. Oskaram Melbārdim pēc izlozes desmitais numurs, ar viņu kopā Lauris Kaufmanis, Intars Dambis un Edgars Nemme.

Kaujas sastāvā Frančesko Frīdrihs, ar viņu kopā Margis, Bauers un Šūlers, labākais sastāvs arī Johannesam Lohneram, jārēķinās arī ar austrieti Maijeru, kanādieti Kripsu, korejieti Vonu, krievu Gaitukēviču. Pārsteigumu sākumā nebija, Frīdriham pirmā pozīcija un arī ātrākais starta ieskrējiens, Meijers ļoti labs četriniekos, turpat arī Kripss, labi brauca Gaitukēvičs, vien ne pārāk sekmīgi Vons. Melbārdim vēl nav tāda starta laika un sanāca 12.vieta, arī braucienā bija dažas nianses. Ķibermanis no pēdējās starta pozīcijas spēja pakāpties uz septīto. Frīdrihs diezgan tālu priekšā ( plus 0.42), rezerve arī Maijeram un Kripsam , bet pārējie turpat vien ir, Gaitukēvičs, Lohners un Vons, mūsējiem bija dalīts otras labākais starts ar Maijeru un solīds brauciens. Izlases galvenais treneris Sandis Prūsis pēc pirmā brauciena īsi atzina, ka no šādas starta pozīcijas Īglsā tikt daudz augstāk grūti, bet iedzīšana vēl turpināsies otrajā braucienā.

Otrajā braucienā lieli brīnumi vairs nenotika, kaut trases apvidū bija ļoti bieza migla un vismaz TV ekrānos reizēm pat grūti ko saskatīt. Pirmais trijnieks palika nemainīgs, kārtējā uzvara Frīdriham, godam nobrauca arī Maijers un Kripss. Ķibermaņa ekipāža pakāpās uz piekto vietu (startā trešais laiks), taču izlases treneris vēlāk norādīja, ka varbūt arī pirmais brauciens bija labāks. Viena otra nianse bija, taču Prūsis arī atzina, ka īsajā trasē ar 22 starta numuru ļoti grūti tikt trijniekā. Melbārdim otrais brauciens ar sīkām kļūdiņām, bet Prūsis norādīja, ka viņi visi ekipāžā vēl cīnās ar dažādām mikrotraumām, nav laba starta un tas viss atspoguļojas arī trasē, arī uz pilota braukšanu. Pasaules kausa sezona beigusies, jau jaunnedēļ Altenbergā sākas pasaules čempionāts, mūsējie jau šopēcpusdien dodas no Austrijas uz Vāciju, atkal visai ierastā rutīna ar Covid-19 testiem un tikai pēc tam iespējami treniņi.,

Labā ziņa. IBSF izpildkomiteja apstiprinājusi, ka Ķibermanis pasaules čempionātā Altenbergā varēs startēt arī četrinieku sacensībās. Formāli viņš nav braucis vismaz pusi no sezonas sacīkstēm ( tikai viens posms no četriem), taču šo faktu ietekmēja gan Covid-19 pandēmija, gan arī paša sportista savainojums. Tā kā Ķibermanis ir pieredzējis pilots un līdzšinējā karjerā braucis visās trasēs pasaulē, kur vien notikušas sacensības, tad IBSF izpildkomiteja devusi atļauju startēt un nevienam pretenziju beigās nebija. Prūsis gan atzina, ka cīņa šajā frontē bijusi spraiga visas nedēļas garumā.

Pasaules kausā arī četriniekos uzvarējis Frančesko Frīdrihs, viņam nu 52.panākumi pasaules kausu vēsturē atsevišķos posmos. Četrinieka vērtējumā otrais sezonā austrietis Benjamins Maijers, trešais kanādietis Džastins Kripss. Oskaram Melbārdim beigās astotā vieta, pirmā starta grupa , Ķibermanis startējis tikai vienā posmā no četriem un viņam beigās 23.pozīcija.

Avots: www.bobslejs.lv 

Dalīties