Trešdienas vakarā BK “Latvijas Universitāte” viesu sastāvā tikās ar “VEF Rīga”. Spēle noslēdzās ar rezultātu 64:84. Rezultatīvākais spēlētājs komandā bija Anrijs Miška, kurš kopā guva 13 punktus, kā arī savāca 5 atlēkušās bumbas.

Starta pieciniekā LU komandai devās Anrijs Miška, Edvards Reinis Mežulis, Alberts Putāns, Kārlis Žunda un Everts Ramza.

Spēles rezultātu atklāja Edvards Reinis Mežulis, kurš iemeta divus punktus. Ar bumbas triecienu grozā no augšas, divus punktus guva Anrijs Miška, kurš nedaudz vēlāk iemeta vēl divus punktus (6:2). Pamatīgu pārsvaru guva pretinieki, kas lika pieprasīt minūtes pārtraukumu. Uz soda metiena līnijas stājās Pauls Gustavs Miglinieks, kurš iemeta 1 no 2 soda metieniem (7:13). Spēles turpinājumā 1 no 2 soda metieniem iemeta Edvards Reinis Mežulis, kurš vēlāk, kad atkal bija jāstājas uz soda metiena līnijas, šajā reizē iemeta abus metienus. Arī turpmāk Mežulis turpināja gūt punktus un spēles rezultātam pievienoja divus punktus (12:24). Pēdējās sekundēs pirmajā ceturtdaļā divus punktus guva Reinis Jānis Avotiņš. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 14:26.

Otrajā ceturtdaļā ilgi neizdevās gūt punktus, līdz to laboja Gustavs Kārlis Kampuss ar precīzu trīspunktu metienu. Komandas kapteinis Kārlis Žunda laukumā atzīmējās ar diviem punktiem. Savu debiju LU sastāvā un Latvijas-Igaunijas basketbola līgā ar trīs punktiem atzīmēja Valters Briedis, kurš nekautrējās arī vēlāk spēles rezultātam pievienot divus punktus (24:30). Spēles turpinājumā divus punktus guva Anrijs Miška, bet mirkli vēlāk arī ar precīzu divpunktu metienu atzīmējās Everts Ramza. Kārlim Žundam stājoties uz soda metiena līnijas, spēles rezultāts bagātinājās par diviem punktiem, jo tika iemesti abi soda metieni (30:39). Puslaikā devāmies iedzinēju lomā ar rezultātu 30:40.

Atgriežoties no puslaika pārtraukuma, trīs punktus guva Anrijs Miška. Vairākus punktus pēc kārtas guva pretinieki, taču to tā negribēja atstāt Pauls Gustavs Miglinieks, kurš bija precīzs no trīspunktu līnijas (36:49). Atkal LU basketbolistiem ilgu laiku neizdevās gūt punktus, līdz beidzot ar trīs punktus guva Pauls Gustavs Miglinieks. Vienu soda metienu iemeta Artis Arnītis, taču spēlei ritot uz priekšu Arnītis iemeta arī precīzu trīspunktu metienu (43:64). Trīs punktus guva Edvards Reinis Mežulis. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 46:66.

Pēdējā ceturtdaļā pirmos trīs punktus guva Gustavs Kārlis Kampuss. Spēles turpinājumā katrs pa diviem punktiem guva Kārlis Žunda un Gustavs Kārlis Kampuss. Ar diviem punktiem spēles laukumā atzīmējās Noa Daniels Viljamsons. Trīs punktus spēles rezultātam pievienoja Uvis Vārna (58:79). Pēdējā spēles minūtē divus punktus guva Noa Daniels Viljamsons, kā arī kopā četrus punktus Anrijs Miška. Spēle noslēdzās ar rezultātu 64:84.

BK “Latvijas Universitāte”: Miška 13 (5 ab), Mežulis 10, Kampuss 8, Miglinieks 7, Žunda 6, Briedis 5, Viljamsons 4, Arnītis 4, Vārna 3, Ramza 2, R. Avotiņš 2 (6 ab), Putāns

Paredzētā spēle sestdien, 13. februārī pret BK “Ogre” ir atcelta, taču nākamo spēli komanda aizvadīs arī pret “VEF Rīga”, 17. februārī.

#LUbasketbols

Dalīties