30. janvāris BK “Latvijas Universitāte” līdzjutējiem paliks atmiņā vēl ilgi, jo tieši šī diena bija tā, kurā komandai izdevās gūt pirmo uzvaru šajā sezonā. Aizvadot Pafbet Latvijas-Igaunijas basketbola līgas izbraukuma spēli pret “Valmiera Glass/VIA”, LU basketbolisti saspringtā un nervus kutinošā spēlē guva uzvaru ar rezultātu 65:62.

Ir vērts atzīmēt, ka šajā spēlē laukumā devās visi komandas pieteikumā pieteiktie spēlētāji, tādēļ pavisam droši var apgalvot, ka šis bija īsts komandas darbs.

Starta pieciniekā devās Everts Ramza, Edvards Reinis Mežulis, Anrijs Miška, Alberts Putāns un Kārlis Žunda, kurš arī ar diviem precīziem trīspunktu metieniem atklāja spēles rezultātu. Nedaudz vēlāk uz soda metiena līnijas stājās Everts Ramza, kurš no diviem sodiņiem precīzs bija vienā. Spēles turpinājumā izcīnot atlēkušo bumbu, divus punktus guva Kārlis Žunda (9:2). Spēlei ritot uz priekšu, uz soda metiena līnijas stājās Edvards Reinis Mežulis, kurš bija precīzs abos soda metienos. Ar diviem punktiem laukumā atzīmējās Reinis Jānis Avotiņš, kā arī mirkli vēlāk četrus punktus pievienoja Anrijs Miška (17:9). Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu  17:9.

Otrajā ceturtdaļā precīzs bija Anrijs Miška, kurš guva jau trešo, precīzo divpunktu metienu pēc kārtas. Saspringtā spēles turpinājumā uz mirkli iestājās pauze, kad uz soda metiena līnijas bija Reinis Jānis Avotiņš, kurš bija precīzs vienā no diviem soda metieniem. Izlīdzinājumu uz spēles tablo panāca valmierieši, taču to tā neatstāja Edvards Reinis Mežulis, kurš grozā raidīja divus punktus (22:20). Trīs punktus spēles rezultātam pievienoja Uvis Vārna, bet vēlāk ar diviem punktiem atkal atzīmējās Edvards Reinis Mežulis. No soda metiena līnijas precīzs bija Eduards Avotiņš, kurš grozā raidīja vienu precīzu soda metienu (28:26). Valmieras komanda atkal vēlējās panākt izlīdzinājumu uz spēles tablo, taču to tā atkal neatstāja Reinis Jānis Avotiņš, kurš uzreiz laboja situāciju ar veiksmīgu 2+1 gājienu, kurš rezultējās trīs gūtos punktos (31:28). Otrās ceturtdaļas pēdējā minūtē trīs punktus guva Everts Ramza un vienu soda metienu iemeta Kārlis Žunda. Puslaikā devāmies ar rezultātu 35:30.

 Trešo ceturtdaļu atklāja laukuma saimnieki, taču mirkli vēlāk Kārlis Žunda ieviesa kārtību laukumā, iemetot divus punktus. Kādu brīdi spēles tablo rādija 37:37, līdz brīdim, kad Edvards Reinis Mežulis iepriecināja gan komandu, gan spēles līdzjutējus ar iespaidīgu danku, kas arī palielināja spēles rezultātu un ļāva LU basketbolistiem gūt pārsvaru (39:37). Reinis Jānis Avotiņš iemeta precīzu divpunktu metienu un mirkli vēlāk arī Edvards Reinis Mežulis pievienoja divus punktus (43:40). Uz soda metiena līnijas stājās Alberts Putāns, kurš bija precīzs abos metienos, kā arī vēlāk soda metienus raidīja Reinis Jānis Avotiņš, taču no diviem soda metieniem precīzs bija tikai viens. Par to, ka spēle bija saspringta liecināja ne viens spēles atmosfēra, bet arī tablo, kas atkal rādija 46:46. Laiks gūt punktus bija Noa Daniela Viljamsonam, kurš iemeta divus punktus, kā arī nedaudz vēlāk lielāku pārsvaru radīja Gustava Kārļa Kampusa trīspunktu metiens (51:46). Kārlis Žunda iemeta divus punktus un trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 53:48.

Pēdējā ceturtdaļā pirmos punktus guva Kārlis Žunda, kā arī Everts Ramza, kuri abi iemeta precīzus divpunktu metienus (57:48). Edvards Reinis Mežulis spēles rezultātam pievienoja divus punktus. Kļūdoties un atļaujot vairākus punktus gūt valmieriešiem, spēles rezultāts bija 59:56 līdz brīdim, kad trīspunktu metiens bija precīzs Gustavam Kārlim Kampusam un izdevās atkal iegūt pārsvaru (62:56). Pēdējās spēles minūtes bija saspringtas ikvienam spēles līdzjutējam. Pēc minūtes pārtraukuma divus punktus guva Everts Ramza (64:59). Atkal trīspunktu metienu iemeta Valmieras spēlētājs Valters Vēveris (64:62). Kad bija atlikusi vairs tikai pusminūte, tika pieprasīts minūtes pārtraukums. Vairākas spēlētāju maiņas, komentāri, saspringums – tas viss valdīja Valmierā un pie TV ekrāniem. Līdz pienāca mirklis pēdējam metienam, kas bija soda metiens un kuru zīmīgi, ka izpildīja komandas kapteinis Kārlis Žunda. Spēle noslēdzās ar tik ilgi gaidīto uzvaru un gan komandas spēlētāji, gan līdzjutēji nekautrējās izrādīt prieka emocijas. Spēles rezultāts rādija mums patīkamu rezultātu 65:62.

BK “Latvijas Universitāte”: K. Žunda 16 (5 ab), E.R. Mežulis 12 (8 ab), R. J. Avotiņš 9, E. Ramza 8, G.K. Kampuss 6, A. Miška 6 (8 ab), U. Vārna 3, N.D. Viljamsons 2, A. Putāns 2, E. Avotiņš 1, A. Arnītis, N. Strautiņš

Pateicamies visiem mūsu līdzjutējiem par atbalstu!

Nākamo spēli komanda aizvadīs savā laukumā, tiekoties ar BK “Ventspils” 6. februārī, plkst.14.00, Olimpiskajā sporta centrā.

#LUbasketbols

Dalīties