17. janvārī Latvijas bobslejisti veiksmīgi aizvadīja savas pirmās četrinieku sacīkstes šajā sezonā Pasaules kausa izcīņā. Sanktmoricas trasē, Šveicē notiekošās otrā posma sacensībās Oskara Melbārža kvartets, kura sastāvā ir arī LU students Dāvis Spriņģis, izcīnīja augsto piekto vietu. 

Ierasti saulainā Sanktmorica šoreiz bija mākoņaina, un brīžiem arī mazliet sniga, bet tas būtiski neietkmēja ledus kvalitāti un visiem sportistiem apstākļi bija vienādi.

Pirmajā braucienā Melbārdis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, pirmo reizi startējot šādā sastāvā, turklāt Lindenblatam vispār pirmās četrinieku sacensības karjerā, sāka ar trešo labāko starta ieskrējiena laiku, trases augšdaļā bija vairākas sānslīdes un atsitieni pret apmalēm, bet pēc "zirga pakava" virāžas izdevās iegūt paātrinājumu un finišā - 0,46 sekundes aiz līdera Frīdriha, kas nodrošināja piekto vietu. Otrajā braucienā atkal bija jūtamas tehniskās problēmas ar bobsleja kamanu vadāmību - visu laiku bobs slīdēja uz labo pusi, ko meistarīgi centās izlabot Melbārdis, un tas arī izdevās - piektā vieta gan braucienā, gan divu braucienu summā.

Sandis Prūsis, Latvijas izlases treneris, neslēpa, ka šī nedēļa bijusi grūta: "Otrdien treniņos bija diezgan nepatīkami kritieni gan Melbārdim, gan Bērziņam. Līdz pat šodienai arī nepaguvām visu savest kārtībā," kas iespējams bija par iemeslu, kāpēc pilotiem kamanas bija grūtāk savaldāmas. Jāatgādina, ka Melbārdis startēja ar jaunām "Wallner" kamanām. "Bobs neslīdēja taisni, visu laiku vilka uz labo pusi. Ņemot to vērā, jāsaka, ka Melbārdis ļoti labi nobrauca." Vaicājot komentāru par Bērziņa braucienu, treneris intervijā LTV7 atzina: "Par to mēs kādu citu reizi parunāsim."

Nākamnedēļ Pasaules kausa sezona turpināsies Vācijā, Kēnigszē trasē, kur Latviju pārstāvēs Melbārža un Oskara Ķibermaņa komandas.

Lepojamies un sveicam mūsu studentu-sportistu Dāvi Spriņģi ar augsto panākumu!

Avots: www.bobslejs.lv 

Dalīties