Latvijas Universitātes (LU) Sporta centrs (SC) izaicina Latvijas Universitātes darbiniekus sākt gadu ar jaunu sportisko apņemšanos un cīnīties par vērtīgām balvām.

Jauno gadu cilvēki ierasti iesāk ar kādu apņemšanos, tajā skaitā arī biežāku sportošanu, bet nereti jau pēc mēneša vai diviem tam atmet ar roku. Lai tā nenotiktu LU  Sporta centrs šogad aicina visus LU darbiniekus būt veselīgiem, aktīviem un tiekties uz saviem mērķiem visa gada garumā. Lai ikvienam būtu  lielāka motivācija savu sportisko apņemšanos īstenot, LU Sporta centrs rīko izaicinājumu ar vērtīgām balvām.

Izaicinājumā LU darbiniekam ir jāizvirza savs sportiskais mērķis 2021. gada pavasara semestrim (līdz 2021. gada 24. jūnijam). Lai savu mērķi uzstādīt būtu vieglāk, tiek piedāvātas 4 sporta kategorijas:

  • iešana – plānota, organizēta pastaiga, soļošana, nūjošana, kuras laikā tiek fiksēti noietie kilometri (mērķis sastāv no noieto kilometru skaita);
  • skriešana – skriešanas treniņš (ziemas laikā var aizstāt ar slēpošanu, mērķis sastāv no noskrieto kilometru skaita);
  • braukšana ar velo – riteņbraukšanas treniņš (ziemas apstākļos var aizstāt ar velo trenažieri, mērķis sastāv no nobraukto kilometru skaita);
  • iekštelpu/ārtelpu un komandu treniņi – jebkāds fizisks treniņš (telpās vai ārā) vai komandas treniņš (basketbols, futbols, volejbol u.c.) ar minimālo treniņa laiku 40 minūtes (mērķis sastāv no treniņu skaita).

Dalībniekam ir iespēja savu mērķi izvēlēties kā vienā, tā arī vairākās kategorijās vienlaicīgi (piemēram, tiek nostādīts mērķis līdz 24. jūnijam noiet 200 kilometrus, nobraukt ar velosipēdu 300 kilometrus un piedalīties 25 fitnesa nodarbībās).

LU Sporta centrs aicina visus dalībniekus uzstādīt sev tādu mērķi, kuru sasniedzot, dalībnieks būtu gandarīts un lepns par paveikto.

Uzsākt dalību izaicinājumā ir iespējams no 2021. gada 25. janvāra līdz 1. martam. Pirms izaicinājuma sākšanas dalībniekiem jāreģistrējas izaicinājumam, aizpildot pieteikuma anketu.

Izaicinājuma laikā dalībnieks piefiksē savus treniņus sev ērtākajā fitnesa programmā vai savos pierakstos. Reizi 2 nedēļās (8. februārī, 22. februārī, 8. martā, 22. martā, 5. aprīlī, 19. aprīlī, 3. maijā, 17. maijā, 31. maijā, 14. jūnijā un 28. jūnijā (par paveikto līdz 24. jūnijam)) dalībnieks aizpilda anketu par paveikto iepriekšējās 14 dienās. Pēc LU SC pieprasījuma dalībniekam jāspēj parādīt apliecinājumu par paveikto (ekrānuzņēmums no sevis izvēlētās fitnesa programmas / lietotnes vai treniņu pieraksti).

Dalībnieka sasniegtais rezultāts tiek mērīts procentuāli no viņa izvirzītā mērķa.

Izaicinājuma noslēgumā ar pārsteiguma balvām tiek apbalvoti dalībnieki sekojošās kategorijās:

  • Ātrākais mērķa sasniedzējs/-a;
  • Visveselīgākā mērķa sasniedzējs/-a;
  • Visprogresējušākais dalībnieks/-ce;
  • LU SC simpātijas balva.

Aktuālākajai informācijai par dalībnieku rezultātiem seko līdzi LU mājaslapas sporta sadaļā un LU sporta Facebook lapā

Izaicinājuma nolikums

Dalīties