3. decembrī starts tika dots Pirmajam Latvijas studentu čempionātam e-basketbolā, ko rīko biedrība “Latvijas Universitātes sports” sadarbībā ar Latvijas Augstskolu sporta savienību. Pieteikties turnīram tika aicināti gan studenti, gan vidusskolēni.

Divu nedēļu garumā vairāki Latvijas studenti un skolēni piedalījušies Pirmajā Latvijas Studentu čempionātā e-basketbolā, kurā aizvadītas vairākas aktīvas un saspringtas spēles. Uzvaras nav nākušas viegli un to ir pierādījis tas cik sīvi katrā spēlē nācies pacīnīties par pozitīvu rezultātu.

Kā jau minējām, kopā tika saņemti pieteikumi no visas Latvijas, jo pieteicās gan dažādu augstskolu, gan vidusskolu pārstāvji, kuru mērķis ir viens – kļūt par pirmo Latvijas studentu čempionu e-basketbolā.

No augstākās izglītības iestādēm grupu turnīrā tika pārstāvētas Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā Universitāte, Rīgas Stradiņa Universitāte, Biznesa augstskola Turība, Vidzemes augstskola, Latvijas Lauksaimniecības Universitāte, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Jēkabpils Agrobiznesa Koledža un Rīgas Tehniskā koledža, bet no vidusskolām tika pārstāvētas Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola un Brocēnu vidusskola.

Pēc aizraujošā grupu turnīra uz izslēgšanas turnīru tika 8 dalībnieki: Valters Mazburšs (Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola), Matīss Zēģele (Latvijas Universitāte), Kristers Pauls Maura (Biznesa augstskola “Turība”), Ralfs Brumermanis (Rīgas Stradiņa universitāte), Matīss Indriksons (Jēkabpils Agrobiznesa koledža), Kristaps Brēmers (Latvijas Universitāte), Kristaps Lizanders (Latvijas Universitāte), Ādams Maks (Brocēnu vidusskola).

Pēc interesantajām ceturtdaļfināla spēlēm noskaidrojās 4 turnīra labākie - Matīss Zēģele, Kriters Pauls Maura, Matīss Indriksons un Valters Mazburšs. Valteram pēc ceturtdaļfināla piemeklēja tehniskas problēmas, tādēļ viņa vietā uz pusfinālu tika sūtits viņa ceturtdaļfināla pretinieks Ralfs Brumermanis.

Pusfinālos, kuri turnīra facebook lapā (https://www.facebook.com/studentuesports) tika pārraidīti tiešsaistē, Matīss Indriksons tikās ar Kristeru Paulu Mauru, bet Matīss Zēģele ar Ralfu Brumermani. Pirmajā pusfinālā Ralfs Brumermanis ar rezultātu 68:60 uzvarēja Matīsu Zēģeli, bet otrajā pusfinālā Matīss Indriksons ar rezultātu 52:38 uzvarēja Kristeru Paulu Mauru, kas nozīmēja, ka par čempiontitula godu tiks pārstāvēta Rīgas Stradiņa Universitāte un Jēkabpils agrobiznesa koledža, bet par trešo vietu tiks pārstāvēta biznesa augstskola "Turība" un Latvijas Universitāte.

Finālā par trešo vietu pārliecinoši ar rezultātu 69:48 uzvarēja Kristers Pauls Maura no biznesa augstskolas "Turība", bet par čempionu kļuva Jēkabpils agrobiznesa koledžas students Matīss Indriksons, kurš finālā ar rezulātu 59:44 uzvarēja Rīgas Stradiņa Universitātes studentu Ralfu Brumermani. Pēc fināla spēles abi finālisti sniedza savus komentārus.

Čempions Matīss Indriksons (Jēkabpils Agrobiznesa koledža) pēc turnīra: “Turnīrs bija ļoti labi noorganizēts. Bija ļoti interesantas spēles, katrs spēlētājs bija savādāks, katram bija savas aizsardzības un uzbrukuma shēmas. Prieks, ka sanāca izcīnīt uzvaru pārstāvot savu skolu Jēkabpils Agrobiznesa Koledžu”

Otrās vietas ieguvējs Ralfs Brumermanis (RSU): ‘’Man personīgi šāds turnīrs bija pirmā pieredze, bet vienmēr esmu gribējis pārbaudīt savas spējas un spēlēt pret tiešām labiem pretiniekiem. Turnīrs man atļāva tieši to, jo parādīju, ka varu aizcīnīties līdz finālam un nospēlēt labā līmenī pret spēcīgiem spēlētājiem. Kopumā uzskatu, ka turnīrs bija ļoti labi noorganizēts un labprāt piedalīšos arī citos.“

Turnīra pirmo trīs vietu ieguvējiem tika pasniegtas balvas videospēļu veikala www.psx.lv
1. vieta 150 EUR dāvanu karte
2. vieta 100 EUR dāvanu karte
3. vieta 50 EUR dāvanu karte

Lai arī šāds turnīrs notika pirmo reizi studentu vidū, vairāki dalībnieki atzina, ka jau ilgi ir gaidījuši šādu notikumu, kurā būs iespēja aizstāvēt savas izglītības iestādes godu!

Dalīties