Sestdien, 17. oktobrī, Doles salā norisinājās Latvijas Universitātes Sporta centra organizēts aktīvās atpūtas pasākums "Lielais pārgājiens 2020", kurā bija iespēja piedalīties Latvijas Universitātes darbiniekiem ar savām ģimenēm.

Jau no plkst. 10.45 pasākuma dalībnieki sāka pulcēties pie Daugavas muzeja, lai 11.00 varētu sākt iesildīšanos un pēc tam jau doties 10,8 km garā pārgājienā. Pārgājiena laikā tika apiets apkārt visai Doles salai, kam piedēvēts dabas parka statuss. Dalībniekiem bija iespēja apskatīt Doles muižu, Doles dolomīta atsegumu un Vecdoles pilsdrupas.

Pārgājiena finišs notika turpat sākuma punktā, pie Daugavas muzeja, kur visi dalībnieki tika aicināti uz siltu zupu, par ko parūpējās pasākuma organizatori, Latvijas Universitātes Sporta centrs.

Pasākuma laikā tika ievēroti visi valdības noteiktie ierobežojumi, sildīšanās, iepazīšanās un arī citu aktivitāšu laikā ievērojot 2 metru distanci.

Pēc pārgājiena no dalībniekiem tika saņemtas ļoti labas atsauksmes. Daži no komentāriem –

Asociētā profesore, vadošā pētniece, Aivita Putniņa: “Pārgājiens, līdzīgi kā pagājušo gadu, ir rūpīgi plānots, uz visu dalībnieku iespējamām vajadzībām orientēts. Ja padomā, šādas atbalstošas pieredzes man pietrūkst ikdienas darbā universitātē. Šī ir liecība, ka mēs varam kopā jauki pavadīt laiku, izbaudīt rūpes par mums, priecāties un būt lepni, ka LU ir lieliska pārgājiena tradīcija. Lielisks enerģijas un laba garastāvokļa avots.”

Ekonomists Arnis Austrums: “Savā un savu biedru vārdā pateicos par noorganizēto iespēju nedaudz izkustēties svaigā gaisā, baudīt rudenīgās sajūtas skaistā apkārtnē, vērot pārgājiena dalībnieku labo noskaņojumu un sajūsmu baudot gan pastaigu, gan iespēju "papļāpāt", gan tradicionālo soļanku pēc pārgājiena.”

Informācijas speciāliste Laima Vēdīķe: "Man  pasākums ļoti patika. Iepriekš nekad nebiju bijusi Doles salā. LU Sporta centra rīkotie Lielie pārgājieni ir iespēja redzēt un izstaigāt iepriekš neredzētas vietas, kuras  es pati varbūt neiedomātos apskatīties un tā izstaigāt, kā tas ir šajos pārgājienos. Par to liels paldies LU Sporta centram!"

Metodiķe Astra Zaļkalne, kura uz un no pārgājiena kopā ar dēlu devās ar velosipēdiem: “Man jau tas stāsts nedaudz atšķirīgāks no tiem, kuri ieradās ar auto, un tieši tādēļ personīgie iespaidi ir ar mazliet savādākiem akcentiem. Tie 10km pa salu bija tīrais nieks un atpūta, salīdzinot ar emocijām bagāto mīšanos turp un, ak Dies', atpakaļ! Taču gandarījums nepārspējams, kā arī tas miers, kurš ķermenī pēcāk iemājoja uz vairākām stundām! Tā bija diena, kura nebija veltīgi nodzīvota!’’

Paldies visiem par dalību pasākumā un tiekamies jau nākamreiz!

Dalīties