Ceturtdien, 15. oktobrī, norisinājās šī mācība gada pirmais LU Tautas bumbas nakts turnīrs. Turnīram bija pieteikušās 5 komandas, kuras cīnījās par 2020. gada LU Rudens Tautas bumbas nakts turnīra čempionu titulu.

Turnīram bija pieteikušās komandas ar nosaukumiem “Mazie jaukie pīrādziņi”, “Pipari”, “Jeee 2!”, “Average Joe’s” un “Yeeteri”. Katra komanda izspēlēja 1 spēli ar katru no pārējām komandām, tādejādi noskaidrojot visspēcīgāko šī semestra tautas bumbas komandu.

Atšķirībā no klasiskās tautas bumbas šī turnīra nolikumā bija pievienots noteikums, ka , ja spēlētājs, kurš atrodas laukumā, pārtver bumbu lidojumā (neatkarīgi vai tas ir bijis tiešs metiens, vai sākumā trāpīts komandas biedram), metiena izpildītājs no pretinieka komandas skaitās izsists, un metējam ir jāatstāj laukums. Šis punkts spēli padarīja daudz ātrāku un interesantu, kā arī neprognozējamu, kas bija novērojams arī spēļu rezultātos. Neviena no turnīra komandām nepalika bez neviena punkta (par uzvaru komandai tika piešķirti 2 punkti, par neizšķirtu 1 punkts), kas nozīmēja, ka jebkura komanda varēja uzvarēt vai vismaz izcīnīt neizšķirtu pret jebkuru citu komandu.

Šī semestra Tautas bumbas nakts turnīrā ārpus pirmā trijnieka ar izcīnītiem 2 un 3 neizšķirtiem palika attiecīgi komandas ar nosaukumiem “Jeee 2” un “Yeeteri”. Trešo vietu ar 2 neizšķirtiem un 1 uzvaru izcīnīja komanda ar nosaukumu “Pipari”.

Pirmās vietas noskaidrošana notika šī turnīra devītajā spēlē, kurā savā starpā tikās komandas “Mazie jaukie pīrādziņi” un “Avereage Joe’s”. Pirms šīs spēles komanda “Mazie jaukie pīrādziņi” bija izcīnījusi 2 uzvaras un 1 neizšķirtu, bet komanda “Avereage Joe’s” 2 uzvaras. Tā kā šajā turnīrā vīrieši un sievietes spēlēja kopā, sacensību nolikumā bija pievienots arī noteikums, ka metieni, kuri tiek izpildīti meiteņu virzienā, jāizdara ar abām rokām. Tas spēcīgajām meitenēm no komandas “Mazie jaukie pīrādziņi” deva lielas priekšrocības, un viņas tās arī izmantoja. Neilgi pirms spēles beigām “Mazie jaukie pīrādziņi” bija izsituši visus “Average Joe’s” laukuma spēlētājus, kas nozīmēja, ka uz laukuma bija jādodas kapteinim. Ar lielu veiksmes un kapteiņa pārliecības palīdzību “Average Joe’s” izdevās izcīnīt uzvaru, nodrošinot sev pirmo vietu turnīrā un komandu “Mazie jaukie pīrādziņi” atstājot otrajā vietā.

Pēcspēles komentārā komandas “Mazie jaukie pīrādziņi” kapteine Līga Gavare apstiprināja, ka abu dzimumu spēlēšana kopā bija patīkama. Līgas komentārs - “Ļoti patīkami, ka turnīrs nav sadalīts pa dzimumiem, jo plusus un mīnusus var atrast gan komandas vīriešiem, gan sievietēm. Var domāt stratēģijas, kurās priekšrocības ir tieši tad, kad komandā vairāk meiteņu. Kā spēlētājam-sievietei var just atbalstu, atzinību arī no citām komandām. Kopumā, turnīrs ļoti patika, var atgriezties skolas laiku atmiņās, jo tautasbumbas "slavas laiks" ir tieši pamatskola-vidusskola.”

Paldies visiem dalībniekiem par dalību šajā turnīrā un tiekamies jau nākamreiz!

Dalīties