Svētdien, 11. oktobrī, aizvadījām Pafbet Igaunijas-Latvijas basketbola līgas spēli pret BK “Liepāja”. Visu spēles gaitu tā bija ļoti saspringta, taču pašās spēles beigās uzvaru guva liepājnieki un spēle noslēdzās ar rezultātu 82:83.

Starta pieciniekā devās Eduards Avotiņš, Kārlis Žunda, Arvīds Dambenieks, Edvards Reinis Mežulis un Anrijs Miška.

Spēles rezultātu atklāja Arvīds Dambenieks gūstot 2 punktus no Edvarda Reiņa Mežuļa piespēles. Eduards Avotiņš spēles rezultātam pievienoja 2 punktus, taču tas neradīja mūsu pārākumu, jo spēles tablo rādīja 4:5. Spēles turpinājumā trīs punktus pievienoja Reinis Jānis Avotiņš no Kārļa Žundas piespēles. Katrs pa 2 punktiem pievienoja Norberts Strautiņš un Edvards Reinis Mežulis (11:15). Spēlētājiem atgriežoties laukumā pēc minūtes pārtraukuma, precīzu trīspunktu metienu iemeta Norberts Strautiņš. Izlīdzinājumu uz spēles tablo panāca Pauls Gustavs Miglinieks iemetot trīspunktu metienu no Gustava Kārļa Kampusa piespēles (17:17). Uz to atbildēja arī liepājnieki, iemetot 2 punktus, taču Artis Arnītis to tā nevēlējās atstāt un iemeta precīzu divpunktu metienu. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 19:19.

Otro ceturtdaļu iesāka pretinieku komanda. Izcīnot atlēkušo bumbu, 2 punktus guva Pauls Gustavs Miglinieks. Vēlāk 2 punktus pievienoja Edvards Reinis Mežulis (23:24). Spēle ritēja ļoti saspringti, taču katram pa diviem punktiem izdevās gūt Arvīdam Dambeniekam un Anrijam Miškam. Kad pārsvaru bija panākuši pretinieki, LU spēlētāji sāka saspuroties. Divpunktu metienus guva Edvards Reinis Mežulis un Alberts Putāns. Tas lika pretinieku komandai paņemt minūtes pārtraukumu. Divus trīspunktu metienus spēles rezultātam pievienoja Gustavs Kārlis Kampuss. Mirkli vēlāk arī Anrijs Miška bagātināja spēles rezultātu ar izdevušos 2+1 gājienu. Līdz vienādam rezultātam uz tablo šķīra vairs tikai 7 punkti, kad Gustavs Kārlis Kampuss pievienoja precīzu divpunktu metienu. Puslaikā devāmies ar rezultātu 42:49.

Trešajā ceturtdaļā pirmos punktus guva Anrijs Miška, iemetot divpunktu metienu. Spēlei ritot uz priekšu, arī Edvards Reinis Mežulis, pievienoja divus punktus (46:58). Reinis Jānis Avotiņš iemeta 2 punktus, taču mirkli vēlāk uz soda metiena līnijas stājās Norberts Strautiņš, iemetot 1 soda metienu. Spēles turpinājumā Strautiņš vēlreiz stājās uz soda metiena līnijas un abi metieni bija precīzi (51:59). Reinis Jānis Avotiņš turpināja būt precīzs zem groza un guva 4 punktus, turklāt viens no tiem bija 2+1 gājiens. Arī soda metiens Avotiņam bija precīzs. 2 punktus guva Arvīds Dambenieks, bet nedaudz vēlāk ar 2 precīziem soda metieniem spēles rezultātu bagātināja Edvards Reinis Mežulis. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 60:61.

Ceturto ceturtdaļu iesāka pretinieku komanda ar divpunktu metienu, taču Norberts Strautiņš uz to atbildēja ar trīspunktu metienu un uz spēles tablo bija redzams 63:63. Reinis Jānis Avotiņš vēl joprojām nebija nogurdināms, kas ļāva viņam gūt 2 punktus. Nedaudz vēlāk Reinis Jānis Avotiņš izcēlās ar danku. Arī Edvards Reinis Mežulis turpināja gūt punktus un guva precīzu divpunktu metienu (69:72). Spēle turpināja kļūt saspringtāka, taču tas neradīja problēmas Albertam Putānam būt precīzam no trīspunktu līnijas. Spēlei ritot uz priekšu, Anrijs Miška guva 2 punktus, vēlāk pievienojot 2 precīzus soda metienus. Izlīdzinājumu panāca Alberts Putāns iemetot divpunktu metienu (78:78). Liepājnieki guva vairākus precīzus metienus, taču to visu izlaboja Pauls Gustavs Miglinieks, iemetot trīspunktu metienu (81:83). Pēdējās sekundes un Alberts Putāns stājās uz soda metiena līnijas iemetot vienu soda metienu. Spēle noslēdzās ar rezultātu 82:83.

BK Latvijas Universitāte: R.J. Avotiņš 14, E.R. Mežulis 12 (10 ab, 5 rp), A. Miška 11 (6 ab), N. Strautiņš 11, P.G. Miglinieks 8, G.K. Kampuss 8, A. Putāns 8, A. Dambenieks 6, Artis Arnītis 2, E. Avotiņš 2, K. Žunda, E. Lucis.

Nākamo spēli BK “Latvijas Universitāte” aizvadīs 18. oktobrī, plkst.17.30, Elektrum Olimpiskajā centrā, tiekoties ar BK ‘’Ogre”.

#LUbasketbols

Dalīties