Vakar, 22. septembrī, tika uzzināti pēdējie divi pusfinālisti un tika noskaidrots, ka LU Basketbola līgas 16. sezonas pusfinālā cīnīsies Mācībspēki pret DF un ĢZZF pret BVEF Veterāniem.

Ceturtdaļfināla mačā starp BVEF Veterānu un JF komandām bija jūtama play off atmosfēra, jo abas komandas spēli iesāka piesardzīgi un mazliet saraustīti. Veterāni biežāk uzbruka, taču savu daļu punktus guva arī JF un neļāva pieredzējušākajiem pretiniekiem ieskrieties, kā tie bija plānojuši. Spēles rezulātu komandās atklāja Rainers Kalniņš un Sandis Antoms un pēc pirmajām 4 minūtēm rezultāts bija tikai 7:4 BVEF Veterānu labā. Tas arī iedeva zināmu motivāciju uzņemt apgriezienus, ko Veterāni arī darīja – divi precīzi tālmetieni no Reta Ralfa Zilgmes un vairākas skaistas piespēles no Rainera Kalniņa puses ļāva atrauties un ceturtdaļu ar diviem precīziem Rainera sodiņiem noslēgt ar rezultātu 19:6. Otrajā ceturtdaļā apņēmīgāki bija topošie juristi – ar pacietīgu spēli uzbrukumā viņi spēja gūt vairākus punktus pēc kārtas, kamēr pretinieki bieži kļūdījās un ceturtdaļu ar 13:10 uzvarēja JF, bet puslaikā skaitļi joprojām rādīja par labu Veterāniem – 29:19. Pēc puslaika Veterāni sapurinājās un atkal rādīja savu spēli, gūdami punktus ar caurgājieniem un soda metieniem, bet punktu pielika Reta Ralfa Zilgmes vēl divi precīzi trīspunktnieki pēc kārtas ceturtdaļas izskaņā – 50:27. Noslēdzošajā ceurtdaļā neviens vairs nešaubījās, ka spēle pieder BVEF Veterāniem. Juristu rindās Hugo Grūbe un pretiniekiem Zilgme apmainījās ar precīziem tālmetieniem, precīzs bija arī Kristaps Kalve, bet Veterāni netraucēti spēlēja tālāk, vairākkārt precīzi uzbruka Matīss Seipulāns un Arnolds Arnītis, kurš neitralizēja pretinieku saspēles vadītāju un atkal ceturtdaļas izskaņā ar savu 6. precīzo tālmetienu un caurgājienu izcēlās Rets Rals Zilgme.

Galā uzvara Veterāniem ar 73:35. Rezultatīvākie spēlētāji: Rets Ralfs Zilgme (25 punkti) un Hugo Grūbe (15 punkti).

Iepriekš ceturtdaļfināla pārī starp Mācībspēkiem un BVEF pārliecinošu uzvaru guva Mācībspēki. Viņi pēc lielās pauzes bija spējīgi arī mazliet nepilnākā sastāvā parādīt labu sniegumu, bet lielisks bija komandas līderis Edgars Grigorjevs. Viņš uzstādīja šīs sezonas absolūto rezultativitātes rekordu, gūdams 50 punktus. Jau pašā spēles sākumā Mācībspēki strauji atrāvās un pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 28:11. BVEF sastāvā rezultatīvs bija Dzintars Brūvers, kurš guva pirmos 8 komandas punktus, puslaikā kopā tie jau bija 14, bet ar to bija par maz, lai slāpētu Mācībspēku uzbrukumu. Puslaikā 47:24 vadība Mācībspēkiem. Spēle turpinājās ierastajā ritmā, punktus guva gandrīz visi Mācībspēku spēlētāji, bet Dāvis Tomiņš izcēlās ar 5 precīziem tālmetieniem un tieši viņš arī pielika punktu spēlei ar precīzu trīspunktu metienu, kas Mācībspēkiem ļāva svinēt uzvaru ar 100:57.

Rezultatīvākie: Edgars Grigorjevs (50 punkti) un Dzintars Brūver (21 punkts).

Pēdējā ceturtdaļfināla pārī starp ĢZZF un ĶF tika noskaidrots, ka tālāk tiek ĢZZF, piešķirot ĶF tehnisko zaudējumu. Jau drīzumā noskaidrosim, kuras komandas cīnīsies lielajā finālā!

Dalīties