BK “Latvijas Universitāte” komandas spēlētājs Edvards Mežulis šī gada 24.-26.jūlijā pārstāvēja Latvijas vīriešu valstsvienību Igaunijas basketbola simtgadei veltītajā turnīrā “Baltijas ceļš”. Jāatzīmē, ka izlasi pārstāvēja arī kādreizējie LU spēlētāji Kristaps Dārgais un Edgars Lasenbergs.

Pirmo spēli izlase aizvadīja pret Lietuvas vīriešu valstsvienību. Spēle noslēdzās ar rezultātu 59:82. Nākamā spēle bija jau pret turnīra saimniekiem – Igaunijas izlasi, kurā Latvijas izlase piekāpās ar rezultātu 67:84. Kopvērtējumā Latvija ierindojās trešajā vietā.

Edvardam Mežulim šī bija debija Latvijas vīriešu valstsvienības sastāvā. Iepriekš Mežulis ir pārstāvējis U14, U16, U18 un U19 izlases.
Aicinājām Edvardu sniegt nelielu interviju par savu pieredzi spēlējot Latvijas izlasē.

Kādas bija pirmās sajūtas, kad tiki uzaicināts pievienoties valstsvienībai?

Pašā sākumā es pavisam noteikti biju pārsteigts, jo nebiju gaidījis saņemt šādu uzaicinājumu. Pēc tam sekoja neliels satraukums, jo nezināju ko sagaidīt no šī procesa.

Kā norisinājās treniņu process?

Treniņi tika aizvadīti diezgan intensīvi, jo bija atvēlēts salīdzinoši mazs periods, kurā nokomplektēt un sagatavot komandu. Treniņos vairāk koncentrējāmies uz pašiem basketbola pamatiem, tas ir, komunikāciju, aizsardzību un standarta izspēlēm uzbrukumā. Lielākā atšķirība starp jaunatnes un šo izlasi bija profesionālisms gan uz laukuma, gan ārpus tā.

Kā pats gatavojies šim turnīram? Kā Tevi atbalstīja ģimene?

Šim turnīram es gatavojos tieši tāpat kā citiem, lai neuzliktu sev papildus stresu vai slodzi. Kā jau parasti ģimene mani atbalstīja no tribīnēm, bet draugi pie televizoru ekrāniem.

Kā vērtē savu sniegumu turnīrā? Kas ir vērtīgākā pieredze, kuru guvi esot valstsvienībā?

Uzskatu, ka izdarīju visu, ko varēju sev atvēlētajā laikā uz laukuma. Vērtīgākā pieredze ir viss šis process kopumā, es pavisam noteikti esmu tikai ieguvējs no šāda turnīra, jo esmu ieguvis neaizmirstamu pieredzi, tāpēc es vēlētos pateikties komandas biedriem par to, ka sniedza man vērtīgus padomus, un treneriem par to, ka deva man iespēju atrasties šajā kolektīvā un pārstāvēt Latviju.

Dalīties