Ceturtdien, 12. martā, mājas spēli aizvadīja LU/BS Rīga komanda tiekoties ar BK Ķekava komandu un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 96:72. Komandas rezultatīvākie spēlētāji bija Pauls Miglinieks un Roberts Kāpostiņš, kuriem katram pa 17 punktiem. Šī bija pēdējā regulārās sezonas spēle un komanda rietumu divīzijā ierindojās 2. vietā ar bilanci 16-4.

Spēles rezultātu atklāja viesi, Aivim Lēmanim atbildot ar divpunktu metienu, bet Edvards Lucis ar precīzu tālmetienu izvirzīja komandu vadībā (5:2). Turpinājumā viesu komanda bija panākusi pārākumu, bet pēc Roberta Kāpostiņa iemestiem trīs punktiem rezultāts pietuvojās līdz -1, tomēr mirkli vēlāk atkal izrāvienu veica pretinieku komanda (8:14). Pauls Miglinieks un Roberts Kāpostiņš bija precīzi no trīspunktu metiena līnijas, kas uzlaboja spēles rezultātu (14:16). Viesu komanda turpināja panākt pārsvaru, taču Valdim Seņkānam esot precīzam no soda metiena līnijas un Norberta Strautiņa veiksmīgais 2+1 caurgājiens panāca to, ka rezultāts bija 19:22. Spēles pirmās ceturtdaļas pēdējā minūtē 2 soda metienus iemeta Pauls Miglinieks un nedaudz vēlāk trīspunktu metienu groza virzienā raidīja Valdis Seņkāns, pirmajai ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 24:25.

Otrajā ceturtdaļā pirmos 2 punktus guva Roberts Kāpostiņš panākot pārsvaru mūsu komandas labā (26:25). Pēc pārtvertas bumbas no Valda Seņkāna piespēles ar 2 punktiem atzīmējās Adrians Šnipke. Arī pats Valdis Seņkāns mirkli vēlāk iemeta divpunktu metienu, bet mirkli vēlāk vēl 2 punktus pievienoja Adrians Šnipke, radot jau drošāku pārsvaru (32:27). Spēles gaitā Pauls Miglinieks iemeta trīs punktus, kā arī Kārlis Kaugars bija precīzs no trīspunktu metiena līnijas (38:35). Roberts Kāpostiņš veica precīzu 2+1 gājienu pēc kura pretinieku komanda pieprasīja minūtes pārtraukumu. Atgriežoties laukumā, Norberts Strautiņš guva pēdējos 2 punktus LU/BS Rīga komandas labā otrajā ceturtdaļā un tā noslēdzās ar rezultātu 43:35.

Trešo ceturtdaļu atklāja viesi, bet pēc mirkļa Valters Briedis iemeta 1 soda metienu, un jau nedaudz vēlāk atdeva piespēli pēc kuras Roberts Kāpostiņš guva 2 punktus (46:39). Divpunktu metienu iemeta arī Edvards Lucis. Spēles turpmākajā gaitā Roberts Kāpostiņš iemeta precīzu trejaci, kas radīja +10 pārsvaru. Valters Briedis atzīmējās ar diviem iemestiem soda metieniem, Roberts Kāpostiņš pievienoja 1 precīzu soda metienu, bet Pauls Miglinieks realizēja precīzu tālmetienu un Adrians Šnipke arī guva 2 punktus (59:46) Pretinieku komandā bija jūtams saspringums, jo BK “Ķekava” komandas treneris saņēma tehnisko piezīmi, pēc kuras Edvards Lucis iemeta sodiņu. Stājoties uz soda metiena līnijas 1 punktu guva Aivis Lēmanis, kā arī Adrians Šnipke, kurš arī iemeta 1 soda metienu (62:49).  Valters Briedis spēles rezultātam pievienoja sodiņu, bet Valdis Seņkāns divus punktus. Pauls Miglinieks turpināja būt precīzs no trīspunktu līnijas un trešajā ceturtdaļā mūsu komanda guva stabilu pārsvaru (68:54).

Jau pirmajās pēdējās ceturtdaļas sekundēs Kārlis Kaugars un Valdis Seņkāns katrs iemeta divus punktus, bet nedaudz vēlāk Kārlis Kaugars atzīmējās arī uz trīspunktu metiena līnijas (75:56). Valdis Seņkāns un Valters Briedis realizēja divus divpunktu metienus, kas mūsējiem nodrošināja jau +20. Pretinieku komanda iemeta divus punktus, bet uz to ar trīspunktu metienu atbildēja Kārlis Kaugars un palielināja pārsvaru (82:61).  Norberts Strautiņš spēles rezultātam pievienoja 4 punktus, kā arī Pauls Miglinieks un Kārlis Kaugars katrs guva trīs punktus. Adrians Šnipke iemeta 2 punktus un spēles izskaņā arī ar divpunktu metienu atzīmējās Andrejs Bikovs. Spēles rezultātā LU/BS Rīga svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 96:72.

 

LU/BS Rīga: P. Miglinieks 17, R. Kāpostiņš 17, K. Kaugars 14, V. Seņkāns 13, A. Šnipke 9 (8ab.),  N. Strautiņš 9, E. Lucis 6, V. Briedis 6 (6rp.), A. Lēmanis 3 (8ab.), A. Bikovs 2

Dalīties