Trešdien, 11.martā, izbraukuma spēli Liepājā aizvadīja basketbola komanda “Latvijas Universitāte” tiekoties ar BK “Liepāja” komandu un svinot uzvaru ar rezultātu 107:77. Komandas rezultatīvākais spēlētājs bija Anrijs Miška, kuram 32 punkti, bet ar 11 punktiem un 14 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Renārs Birkāns.

Renārs Birkāns atklāja spēles rezultātu, iemetot trīspunktu metienu. Edvards Mežulis (1 punkts) un Artis Arnītis (2 punkti) punktus guva no soda metiena līnijas (6:2). Liepājnieki spēles gaitā bija panākuši izlīdzinājumu (6:6), taču to tā neatstāja Renārs Birkāns gūstot 2 punktus, kā arī Gustavs Kārlis Kampuss spēles rezultātam pievienoja trīs punktus (11:7). Savus pirmos punktus spēlē Anrijs Miška guva esot precīzs no soda metiena līnijas. Rendijs Feikners un Anrijs Miška katrs guva pa 2 punktiem, kas mājiniekiem lika paņemt minūtes pārtraukumu (17:10). Atgriežoties laukumā, Anrijs Miška guva 2 punktus no Renāra Birkāna piespēles. Kārlis Žunda no soda līnijas iemeta vienu soda metienu, bet mirkli vēlāk bija precīzs no trīspunktu līnijas (23:13). Anrijs Miška turpināja būt precīzs, gūstot 6 punktus, bet tas neļāva atslābt pretinieku komandai un pēc pirmās ceturtdaļas tikai +2 (29:27).

Arī otrajā ceturtdaļā Edvars Mežulis guva pirmos 2 punktus, pēc tam Anrijs Miška iemeta divpunktu metienu (33:29). Spēles gaitā mums bija tikai +1 (33:32), līdz Alberts Putāns realizēja svarīgu tālmetienu (36:32), kā arī Anrijs Miška spēles rezultātam pievienoja divus punktus (38:32). Stabilitāti nodrošināt turpināja Anrijs Miška gūstot 5 punktus pēc kārtas, bet Renārs Birkāns grozā raidīja 2 precīzus soda metienus (45:34). Rendijs Feikners (3 punkti), Alberts Putāns (2 punkti) un Anrijs Miška (2 punkti) turpināja bagātināt spēles rezultātu (52:34). Roberts Bērze uznākot spēles laukumā guva 3 punktus un vēlāk arī divus soda metienus, pēc kuriem mums bija +20. Artis Arnītis turpināja būt precīzs no soda metiena līnijas,  kā arī pēc Edvarda Mežuļa diviem iemestiem soda metieniem mūsu komanda devās lielajā pārtraukumā ar rezultātu 61:41.

Rendijs Feikners iesāka trešo ceturtdaļu ar tālmetienu, kā arī ar diviem punktiem atzīmējās Anrijs Miška. Kārlim Žundam un Anrijam Miškam kopā izdevās gūt 4 punktus, kas radīja vēl lielāku pārsvaru mūsējiem (70:45). Komandas kapteinis Renārs Birkāns guva divus punktus, bet mirkli vēlāk Gustavs Kārlis Kampuss iemeta precīzu tālmetienu. Anrijs Miška pievienoja spēles rezultātam 1 soda metienu, taču Everts Ramza atzīmējās ar 2 gūtiem punktiem. Anrijs Miška un Reinis Avotiņš abi bija precīzi no soda metiena līnijas (82:53). Precīzu trejaci groza virzienā raidīja Artis Arnītis, kā arī Everts Ramza (2 punkti) un Roberts Bērze (2 punkti) turpināja gūt punktus (89:56). Ceturtdaļas pēdējā minūtē vēl trīs punkti Roberta Bērzes kontā (92:60).

Pēdējo ceturtdaļu iesāka mājinieki gūstot vairākus punktus pēc kārtas, kas mūsu komandai lika pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc sapulces uz soliņa, liepājnieki vēl iemeta 2 punktus, taču to tā neatstāja Reinis Avotiņš, kurš atbildēja ar precīzu divu punktu metienu, kā arī nedaudz vēlāk Renārs Birkāns guva 2 punktus (96:70). Pēc Reiņa Avotiņa iemestiem diviem divpunktu metieniem, spēles rezultātā bija jau trīsciparu skaitlis mūsu komandas labā (100:73). Kārlis Žunda pievienoja divus soda metienus, kā arī Arvīds Dambenieks atzīmējās ar precīzu 2+1 caurgājienu. Spēles pēdējos punktus mūsu komandas labā guva Anrijs Miška no soda metiena līnijas un spēle noslēdzās ar rezultātu 107:77.

BK “Latvijas Universitāte”: A. Miška 32, R. Birkāns 11 (14rp.), R. Bērze 10, R. Feikners 8, (11rp.), K. Žunda 8, R. Avotiņš 8, A. Arnītis 7 (5ab.), G.K. Kampuss 6, E. Mežulis 5, A. Putāns 5, E. Ramza 4, A. Dambenieks 3

Nākamo spēli komanda aizvadīs pirmdien, 16.martā, plkst. 19.00, izbraukumā tiekoties ar Pärnu Sadam komandu.

 

Dalīties