10. martā, Jelgavā, norisinājās pirmā EHR Līgas spēle, kurā Latvijas Universitātes komanda ar rezultātu 100 pret 77 uzvarēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes komandu.

Latvijas Universitātes komandu pārstāvēja Liāna Lenceviča (komandas kapteine), Paula Anna Koškina, Viesturs Bajārs, Emīls Mazais un Roberts Lauris. Sacensībās izvēlēts netipisks spēles formāts "Badminton 100", kas nozīmē, ka spēle beidzās, kad viena no komandām sasniedz 100 punktus.
Pirmajā spēlē sacentās Paula pret LLU komandas pieaicināto spēlētāju Artu Priednieci. Arta pirmajā spēlē bija pārāka un savu komandu izvirzīja vadībā ar rezultātu 20:7.
Kā otrais no LU komandas uz laukuma devās Viesturs Bajārs. Viesturam bija grūts uzdevums, jo uz viņa pleciem gūlās atbildība uzsākt pakaļdzīšanos un samazināt rezultātu starpību. Spriedze tika izturēta un uzdevums tika izpildīts, jo, cīnoties pret Kristapu Kalniņu (LLU), Viesturs ieguva 26 punktus un kopējo rezultātu samazināja līdz 7 punktu starpībai (33:40).
Trešā spēle bija sieviešu dubultspēle. No LU spēlēja Liāna un Paula. Meitenes šo spēli uzvarēja ar 4 punktu starpību, kas nozīmēja, ka kopējais rezultāts jau bija gandrīz vienāds (57:60).
Ceturtajā spēlē, vīriešu dubultspēlē, Emīls ar Robertu nospēlēja pārliecinoši, Latvijas Universitātes komandu izvirzot vadībā ar rezultātu 80:73.
Pēdējā spēlē piedalījās Liāna ar Viesturu. Viņiem mērķis bija kopējos punktos sasniegt 100 punktu robežu ātrāk nekā pretiniekiem. Mērķis tika izpildīts ļoti pārliecinoši, spēlei beidzoties ar rezultātu 100 pret 77 Latvijas Universitātes komandas labā.

Par komandas veikumu bija gandarīta Latvijas Universitātes komandas kapteine Liāna Lenceviča: “Ozolniekos piedzīvojām interesantu spēli. Pirms spēles uzzinājām, ka LLU komanda ir uzaicinājusi spēlētāju, ko mēs nebijām paredzējuši. Man radās neliels satraukums, jo tas varēja būtiski ietekmēt spēles gala rezultātu. Sākumā tā arī bija, mazliet neplānoti izvērsās spēles sākums, kur LU atpalika no LLU, taču beigās, Latvijas Universitātes komanda nospēlēja ļoti līdzsvarotu un stabilu spēli, cīnoties par katru punktu, brīžiem- pat "līdaciņā" krītot zemē un spēlējot tālāk. Kā komandas kapteine esmu ļoti apmierināta ar savas komandas rezultātu un pašatdevi. Turpmāk, Rīgā, sekos vēl spraigākas un interesantākās spēles, kurās gaidīsim ikvienu atbalstītāju”.

Nākamā mūsu studentu cīņa Rīgā, VEF sporta skolā, 20. martā plkst. 17.30 pret LSPA komandu.

Aicinām visus doties uz spēli un atbalstīt savējos!

Dalīties