Pagāšnedēļ norisinājās divas spēles, kurās atkal netrūka interesantu pavērsienu. Šoreiz galveno pārsteigumu sagatavoja ĢZZF komanda. Viņi pieveica turnīra līdervienību BVEF Veterānus, taču otrajā spēlē JF pārpēja PPMF.

Pirmajā spēlē abas komandas spēlēja bez maiņām, tāpēc temps nebija ātrs. Arī spēles rezultāts neauga ātri un pirmajās 4 minūtēs pa abām komandām bija gūti vien 7 punkti. Pēc pirmās ceturtdaļas vadībā bija PPMF komanda ar rezultātu 14:13. Turpinājumā JF aktivizējās un izmantoja PPMF kļūdas ātrajos uzbrukumos un aizsardzībā. Tas viņiem ļāva puslaikā doties ar 4 punktu pārsvaru, bet svarīgākais – ar pārliecību. Turpinājumā Hugo Grūbe diktēja uzbrukumu JF komandā, bet PPMF spēja gūt vien 8 punktus ceturtdaļā. PPMF rindās Kārlis Liepa cīnījās līdz galam un guva 14 no komandas pēdējiem 18 punktiem, bet ar to nebija gana. Spēle noslēdzās ar rezultātu 63:49. Rezultatīvākie – Hugo Grūbe (26 punkti) un Kārlis Liepa (19 punkti).

            Otrajā spēlē BVEF Veterāniem bija manāmi iztrūkumi sastāvā – komanda spēlēja 5 vīru sastāvā. Tas ļāva ģeogrāfiem kāpināt tempu un biežāk izmantot maiņas. Jau spēles sākumā aktīvāki bija ģeogrāfi. Tik parocīgs sākums izdevās, pateicoties 4 precīzajiem tālmetieniem pirmajā ceturtdaļā. Tie arī bija pirmie 12 punkti ĢZZF labā, bet pēc tam vēl divus guva Pēteris Priekulis. Veterāniem ar punktu gūšanu gāja grūtāk – brīvie metieni lidoja garām, caurgājieni noslēdzās ar garām aizmestiem metieniem, bet, neskatoties uz to, pēc pirmās ceturtdaļas komandas šķīra vien 2 punkti – 12:14 ĢZZF labā. Otrā ceturtdaļa bija atslēgas punkts – ģeogrāfi guva 19 punktus, uz kuriem Veterāni atbildēja vien ar septiņiem. BVEF Veterāni negrasījās padoties un trešajā ceturtdaļā spēli savās rokās ņēma Rets Ralfs Zilgme un Artūrs Kronentāls, kuri guva 13 no komandas 15 punktiem trešajā ceturtdaļā, bet ĢZZF tāpat prata pārsvaru nosargāt arī ceturtajā ceturtdaļā un svinēt uzvaru ar 63:43. Rezultatīvākie – Rets Ralfs Zilgme (24 punkti) un Pēteris Priekulis (23 punkti).

            Šonedēļ sagaidāmas divas aizraujoša spēļu dienas, kad norisināsies attiecīgi 3 un 2 spēles un atkal būs 5 jauni uzvarētāji. Uz tikšanos Ķeizarmežā!

Dalīties