Sestdien, 25. janvārī, sagaidāms Latvijas florbola 1. līgas čempionāta “Rīgas derbijs”. Plst. 14.30 LU/FS Masters savā laukumā, Elektrum Olimpiskajā centrā, cīnīsies pret galvenajiem konkurentiem par pirmo vietu konferencē – RTU/Rockets komandu. Abas komandas ir ļoti labā formā, taču LU/FS Masters noteikti gribēs savu skatītāju priekšā revanšēties par nepatīkamo zaudējumu oktobrī un noturēt pirmo vietu kopvērtējuma tabulā.

Spēles starp LU/FS Masters un RTU/Rockets komandām vienmēr bijušas sīvas, ugunīgas un emocijām bagātas. Divas Rīgas komandas, kas mājas spēles aizvada vienā laukumā un pārstāv divas galvaspilsētas lielākas universitātes, vienmēr ir priecējušas skatītājus ar skaistu un rezultatīvu florbolu. LU/FS Masters komanda, kā ierasts laukuma saimniekiem, ļoti atbildīgi pienāk pie Rīgas derbija organizēšanas un vienmēr parūpējas par īpašu atmosfēru. Gluži kā divus gadus iepriekš, pēdējā šo komandu tikšanās reizē, kad mājinieki bija LU/FS Masters florbolisti, skatītājus priecēs karsējmeitenes; tiek gaidīts arī kupls fanu skaits.

Šosezon šīs komandas jau ir aizvadījušas vienu savstarpējo spēli RTU/Rockets mājās, pārākiem ar 6:4 esot roketiem.

Šai cīņai ir liela nozīme arī no kopvērtējuma tabulas viedokļa - abas komandas cīnās par pirmo vietu līgas Rietumu konferencē. Šobrīd masteri apsteidz roketus par vienu punktu (33 pret 32 punktiem, abas komandas ir aizvadījušas pa 13 spēlēm), brīdī, kad līdz regulārā turnīra beigām komandām ir palikušas vien 5 spēles.

 

Gatavojoties sestdienas cīņai, savu komentāru ir devis arī LU/FS Masters komandas galvenais treneris, Remārs Vikānis:

-Salīdzinot ar pirmo spēli šosezon, ko esat pamainījuši savā spēlē un kādi ir galvenie atzinumi no pirmās spēles?

Esam strādājuši pie dažādiem taktiskiem risinājumiem gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Pirmajā spēlē neizdevās parādīt savu labāko sniegumu, ko centīsimies izdarīt šo sestdien. Kopš pirmās spēles esam krietni uzlabojuši savu spēli vairākās komponentēs.

-Cik īsti svarīga ir uzvara šajā spēlē? Vai jums tā ir vienkārši parasta spēle, vai kas vairāk?

Mums svarīgi uzvarēt katru spēli. Noteikti spēlei papildus interesi piedod divas augstskolas, kuru komandas sacentīsies. Mums, kā Latvijas Universitātes komandai vienmēr ir aizraujoši sacensties ar citu augstskolu komandām. Spēle solās būt aizraujoša un skatītāji noteikti nebūs vīlušies ierodoties šo sestdien Elektrum Olimpiskajā Centrā.

 

Viennozīmīgi, Rīgas derbijs šoreiz tiek sagaidīts ar īpašu noskaņojumu. Šī būs iespēja pierādīt katrai komandai savu pārākumu un izcīnīt uzvaru šajā "6 punktu" spēlē.

Nepalaid garām, iespējams, svarīgāko sporta notikumu šajā nedēļas nogalē. Nāc un atbalsti savējos!

Elektrum Olimpiskais Centrs, 25.janvāris, 14:30!

 

Dalīties