Jauno, 2020. gadu LU/FS Masters komanda sagaidīja Rietumu konferences līderpozīcijā, 11 spēlēs nopelnot 27 punktus. Šomēnes komanda ir aizvadījusi jau divas mājas spēles, abās pārliecinoši uzvarot savus pretiniekus – Kuldīga/KNSS un Leģions/Grobiņas SC komandas.

11. janvārī Elektrum Olimpskajā Centrā “studenti” sagaidīja Kuldīga/KNSS komandu, kuras pārākumu nācās atzīt abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē Kuldīgā. Šobrīd Kuldīga ieņem 4. vietu Rietumu konferencē un aktīvi cīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Vēlme revanšēties par sāpīgo zaudējumu deva arī papildus motivāciju komandai, taču rezultātu 1. perioda beigās atklāja viesi, kas arī bija vienīgais precīzais metiens šajā trešdaļā. Otro periodu daudz apņēmīgāk sāka mājnieki, 25. minūtē vārtus gūstot Ralfam Klempneram un īsi pēc tam Rolandam Peļņam izvirzot LU/FS Masters pirmo reizi vadībā šajā spēlē. Līdz perioda beigām mājnieku komandai izdevās palielināt savu pārsvaru līdz 3 vārtiem, realizējot savus momentus Danielam Tvoronovičam, Bertramam Kalējam un Ralfam Vindelim. Trešajā periodā viesiem neizdevās nolauzt rīdziniekus – uz viesu vieniem vārtiem, mājnieki atbildēja ar 4 precīziem raidījumiem, novedot spēli līdz pārliecinošai uzvarai ar rezultātu 9:3. Par labāko tika atzīts vārtu vīrs Artūrs Rumka, kurš šajā spēlē ļoti bieži pavilka komandu un bija uzdevumu augstumos, atvairot 26 no 29 metieniem. Rezultatīvākais mājnieku rindās bija Matīss Tepers (2+2).

Aizvadītajā nedēļas nogalē, LU/FS Masters uzņēma sīko Leģions/Grobiņas SC komandu, kura atbrauca revanšēties par 4:14 zaudējumu šo komandu pirmajā spēlē Grobiņā. Pirmos vārtus nācās gaidīt teju 14 minūtes, kad mājnieku rezultatīvākais spēlētājs, Mareks Brutāns, no aizvārtes izgriezās uz vārtu priekšu un raidīja bumbiņu vārtos. Līdz perioda beigām LU/FS Masters spēlētāji guva vēl divus bezatbildes vārtus, sākumā Danielam Tvoronovičam filigrāni apspēlējot aizsargu un raidot bumbiņu pretinieku vārtu pašā devītniekā un beidzot Ralfam Vindelim gūstot vēl vienus vārtus no vārtu priekšas. Otrajā trešdaļā Ralfs Klempners un Rolands Peļņa panāca 5:0, taču viesi vienus vārtus ātri atguva. Trešo periodu LU/FS Masters spēlētāji aizvadīja daudz sliktāk, nekā pirmo spēles pusi – vien 2:2 šajā periodā, mazliet pakutinot nervus skatītājiem. Beigu rezultāts 7:3 un kārtējie trīs punkti rīdzinieku kontā, par labāko atzīts divu vārtu autors – Ralfs Klempners (2+0). Rezultatīvākie – Rolands Peļņa (2+1) un Daniels Tvoronovičs (1+2).

Artūra Rumkas komentārs par spēli pret Kuldīgu un gaidāmo Rīgas derbiju:

Komanda bija gatava cīnīties jau no pirmās spēles minūtes. Lai arī pirmajā periodā bija problēmas ar rezlizāciju, komanda nenolaida rokas un turpināja spēlēt sev ierasto ātro spēli, tāpēc pretiniekiem spēles turpinājumā neatradās argumenti, lai vērstu spēles rezultātu sev par labu. Daudzās epizodēs palīdzēja arī veiksme, taču kā zināms veiksme ir jānopelna un acīmredzot mēs bijām.

Rīgas derbijs vienmēr ticis sagaidīts ar pacilātām emocijām, lai arī kādas būtu komandu pozīcijas turnīra tabulā. Šogad sanācis tā, ka abas komandas visu šo laiku ir plecu pie pleca un tas nākamajai spēlei piedod vēl lielāku asumu. Pirmajā komandu tikšanās reizē tika piedzīvots sāpīgs zaudējums pēdējās minūtēs, tāpēc esam apņēmības pilni revanšēties. Sagaidu labu cīņu, tāpēc ceru, ka arī tribīnes būs pilnas un to atbalsts mums palīdzēs izcīnīt uzvaru.

Jau nākam sestdien, 25. janvārī 14:30, sagaidāms “Rīgas derbijs” - LU/FS Masters cīnīsies pret galvenajiem konkurentiem par pirmo vietu konferencē – RTU/Rockets komandu. Abas komandas ir ļoti labā formā, taču LU/FS Masters noteikti gribēs savu skatītāju priekšā revanšēties par nepatīkamo zaudējumu oktobrī un noturēt pirmo vietu kopvērtējuma tabulā. Būs karsti!

 

Dalīties