Svētdien, 19. janvārī, basketbola komanda “Latvijas Universitāte” plkst. 17.30 aizvadīs mājas spēli Elektrum Olimpiskajā centrā pret BK “Ogre” komandu. Spēles video tiešraide būs redzama PafLeague oficiālajā Youtube kanālā.

BK “Ogre” šo sezonu aizvada ļoti pārliecinoši un ir piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, ar bilanci 17 – 1 ieņemot pirmo vietu turnīra kopvērtējuma tabulā. Vienīgo zaudējumu komanda ir piedzīvojusi tikai pret VEF Rīga komandu, kad piekāpās ar rezultātu 70:88. Jāpiebilst, ka VEF Rīga turnīra tabulā atrodas otrajā vietā, bet aizvadījusi par vienu spēli mazāk un bilance 16 – 1.

Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir James Batemon, kuram vidēji spēlē 15.8 gūti punkti. Labākais cīņā par atlēkušajām bumbām ir Kristaps Dārgais, kuram 8.7 bumbas spēlē. Produktīvākais rezultatīvajās piespēlēs ir Rinalds Sirsniņš, kurš spēlē izceļas ar 7.2 piespēlēm. Bloķētajos metienos līderis ir Kaspars Bērziņš – 1.2 bloki spēlē.

 

Latvijas Universitātes basketbola komanda šobrīd turnīra tabulā ieņem 12. vietu, bet patīkami ir tas, ka pēdējās spēlēs arvien biežāk komandai izdodas izcīnīt uzvaras. Pārspēti sekojoši pretinieki sezonas laikā, izcīnot piecas uzvaras: Tartu Ulikool (65:59), BK Liepāja (102:92), TalTech (71:63), Tallina Kalev/TLU (83:80), kā arī Valga – Valka/Maks&Moorits (81:66).

Renārs Birkāns ir komandas līderis gan gūto punktu ziņā, kur viņam vidēji 11.2 punkti spēlē, gan arī rezultatīvo piespēļu skaitā – 4.8 rezultatīvas piespēles vidēji ikkatrā spēlē. Cīņā par atlēkušajām bumbām labākais ir Kārlis Žunda, kuram ir 5.1 izcīnītas bumbas. Bloķētajos metienos produktīvākais ir Reinis Avotiņš ar 1.1 bloku spēlē.

           

Dalīties