Latvijas Universitāti XXX Latvijas Universiādē spiešanā guļus pārstāvēja studente Marika Magaziņa, kura ne tikai ieguva pirmo vietu, bet arī laboja iepriekšējo studentu rekordu par 5 kilogramiem, uzspiežot 85 kilogramu smagu svaru stieni.

Marika Magaziņa startēja 84+ svara kategorijā un pirmajā piegājienā izdevās uzspiest stieni, kura svars bija 77,5 kilogrami. Nākamais piegājiens bija 82,5 kilogrami un arī tas bija veiksmīgs. Pēdējā piegājienā tika pieteikts 85,0 kilogramu smags stienis, ko arī izdevās uzspiest.

Ņemot vērā IPF punktus starp visām studentēm Marika Magaziņa bija labākā, sasniedzot kopā 570.41 punktu.

Uz jautājumu, kā Marika Magaziņa vērtē savu dalību sacensībās, viņa atbildēja sekojoši: “Dalību vērtēju kā ļoti veiksmīgu. Rezultātā tika labots un uzstādīts gan jauns studenšu rekords, gan arī personīgais rekords un veiksmīgi aizstāvēts pagājušajā gadā izcīnītais spēcīgākās studentes tituls.”

Par to, kādas sacensības tuvākajā nākotnē paredzētas, Marika Magaziņa atbildēja: “Plānots piedalīties Latvijas Čempionātā spēka trīscīņā, Eiropas čempionātā un Universiādē.”

Sīkāki sacensību rezultāti apskatāmi šeit.

Latvijas Universiādes sacensības spiešanā guļus organizēja Latvijas Pauerliftinga federācija, sadarbojoties ar Latvijas Augstskolu Sporta Savienību, biedrību „Spēka Pasaule”, kā arī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju.

 

Dalīties