Svētdien, 13. oktobrī basketbola komanda “Latvijas Universitāte” aizvadīja pirmo mājas spēli Pafbet Latvijas – Igaunijas basketbola līgā, izcīnot uzvaru pār Tartu Ulikool komandu ar rezultātu 65:59 (20:10, 11:20, 18:14, 16:15). Spēles sākumā laukumā devās Sapņu komandas 1935 spēlētāji, kas apspēlēja tēmu par sapņu komandu, kā arī tika atskaņots video ar spilgtākajiem mirkļiem no visām desmit sezonām.

Spēles sākumā Jānis Gerners bloķēja savu pretspēlētāju un mirkli vēlāk Kārlis Žunda atklāja rezultātu ar precīzu pustālo metienu 2:0. Turpinājumā vēlreiz Kārlis Žunda bija precīzs, panākot jau 4:0. Pirmos punktus ar soda metieniem guva arī pretinieki, nedaudz sadeldējot deficītu. Reinis Avotiņš guva savus pirmos divus punktus Latvijas – Igaunijas basketbola līgā, panākot 6:4, kā arī Rendijs Feikners iemeta savus punktus – 8:4 un Alberts Putāns arī bija precīzs – 10:4. Reinis Avotiņš iemeta trejaci, panākot jau 13:6. Turpinājumā sekoja vairākas spēlētāju maiņas, bet Latvijas Universitāte veica savu izrāvienu – 15:6. Pēdējās minūtēs komandas apmainījās ar precīziem metieniem, un pārtraukumā mūsējie devās ar +10 (20:10).

Sākoties otrajai ceturtdaļai izrāvienu veica viesi, gūstot divus grozus pēc kārtas un iemetos soda metienu (20:15). Pēc tam Kārlis Žunda iemeta divus punktus (22:15). Mirkli vēlāk arī Arnis Arnītis realizēja divus punktus – 24:15. Piecus punktus guva pretinieki un uzreiz sekoja minūtes pārtraukums. Igauņi pietuvojās līdz -1 (24:23), pēc tam Kārlis Žunda iemeta tālmetienu – 27:23. Ceturtdaļas beigās neizdevās iemest savus metienus, pretinieki pietuvojās līdz 31:30.

Trešā ceturtdaļā viesi izvirzījās vadībā, taču mūsējie nebija gatavi atdot spēles pavedienu un turpināja lieliski cīnīties. Gustavs Kārlis Kampuss iemeta 2 punktus, mirkli vēlāk vēl trīs punktus. Arvīds Dambenieks arī trīs punkti un panākts izlīdzinājums – 39:39. Ceturtdaļas beigās atkal izrāviens mums, precīziem esot Reinim Avotiņam, Renāram Birkānam un Kārlim Žundam – 49:44.

Pēdējā ceturtdaļa bija ļoti līdzvērtīga, tomēr mūsējie visu laiku turējās priekšā. Astoņas minūtes līdz beigām rezultāts bija 51:50, kā arī Tartu komanda izvirzījās vadībā – 53:51. Sekoja pārtraukums, kas vainagojās ar Kārļa Žundas 3 punktiem – 54:53. Nākamajās minūtēs komandas apmainījās ar precīziem metieniem, kas trīs minūtes līdz beigām nozīmēja saspringtu spēles galotni – 56:57. Rendijs Feikners apspēlēja pretinieku un guva svarīgus divus punktus, mirkli vēlāk vēl divi punkti – 60:57. Sekoja komandas sapulce, pēc kuras viesi iemeta divus punktus – 60:59. Lieliski aizsardzībā nospēlēja mūsējie, kas neļāva pēdējos uzbrukumos iemest vairs nevienu punktu pretiniekiem, bet pašiem precīzi bija Kārlis Žunda (3 punkti) un Renārs Birkāns (2 soda metieni), kas ļāva svinēt uzvaru ar rezultātu 65:59.

Pēc spēles komentārus sniedza komandas galvenais treneris Guntis Endzels un treneris Gunārs Gailītis.

BK “Latvijas Universitāte” galvenais treneris Guntis Endzels: Pirmkārt, gribētu visus apsveikt – gan komandu, gan atbalstītājus ar pirmo sezonas uzvaru. Pirmā mājas spēle bija labi noorganizēta ar visiem tajā ietilpstošajiem priekšnesumiem. Tiešām bija interesanti, manuprāt, gan mums pašiem, gan spēlētājiem, gan arī skatītājiem.

Kas attiecas par spēli, protams, prieks, ka uzvarējām. Divkāršs prieks ir par to, ka uzvarējām tādā saspringtā un sīvā spēlē. Parādījām raksturu. Spēle nebija viegla, viņa bija kā pa viļņiem un prieks par to, ka mēs to spēles galotni spējām nolauzt un pavērst mums labvēlīgā gultnē. Noteikti, ka varu atzīmēt, ka mums bija viens debitants – Reinis Avotiņš, kuram šī bija pirmā spēle Latvijas – Igaunijas basketbola līgā. Kā arī iepriekšējā spēlē mums bija divi debitanti – Roberts Bērze un Roberts Kāpostiņš. Visiem šī debija izdevās. Noteikti, ka Reinis Avotiņš šajā spēlē bija viens no atslēgas spēlētājiem. Kaut gan īpaši izcelt negribu nevienu, jo visi tie spēlētāji, kuri bija laukumā, tie tiešām uzvarai deva daudz. Noteikti arī tie spēlētāji, kuri nebija laukumā arī to ieguldījums ir liels, jo bez viņiem neviena uzvara nenāk. Tā kā visiem varu pateikt paldies un cerēsim, ka turpināsim šajā spēlē iesākto!”

Treneris Gunārs Gailītis: “Liels paldies līdzjutējiem par lielo atbalstu un atmosfēru hallē. Uz šo spēli pilnībā attaisnojās teiciens, ka basketbols ir izrāvienu spēle. Ar šo komandu spēlējām pārbaudes spēli pirms sezonas Tartu un tur bija gandrīz identisks scenārijs. Arī pagājušajā sezonā bija daudz līdzīgu spēļu, kuras zaudējām. Jāmācās šādas spēles novest līdz uzvarām. Liels psiholoģiskais spiediens bija uz mūsu kapteini Renāru Birkānu. Arī pretinieki bija labi izpildījuši mājas darbu, jo pret Renāru Birkānu darbojās ar pastiprinātu uzmanību. Bet mums ir daudz līdzvērtīgu spēlētāju un neaiziet spēle vienam, tad vietā nāk cits un pavelk komandu. Šī ir tikai viena uzvara turnīra tabulā. Jau sestdien ir nākamā spēle Jūrmalā, kurai rūpīgi gatavosimies.”

Spēles rezultāts pa ceturtdaļām: 20:10, 11:20, 18:14, 16:15

BK “Latvijas Universitāte”: K. Žunda (20pt.), R. Avotiņš (10pt.), R. Birkāns (7pt.), G. K. Kampuss (7pt.), R. Feikners (6pt.), J. Gertners (4pt.), E. Mežulis (4pt.), A. Dambenieks (3pt.), A. Arnītis (2pt.), A. Putāns (2pt.), R. Kāpostiņš, N. Salenieks.

 

Nākamo spēli komanda aizvadīs sestdien, 19. oktobrī, pret Jūrmala Betsafe komandu plkst. 17:00 Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta zālē.

Dalīties