Latvijas Universitātes basketbolam ir bijusi ļoti spilgta un notikumiem bagāta vēsture, bet atskatoties uz brīvvalsts laikiem, šī būs desmitā sezona, ko komanda aizvadīs augstākajā basketbola divīzijā. Komandai šajos deviņos gados ir izdevies četras reizes iekļūt izslēgšanas spēlēs. No Latvijas Universitātes basketbola sistēmas, kur paralēli basketbola spēlēšanai sportists iegūst arī izglītību, ir iznākuši vairāki šobrīd zināmi basketbolisti, piemēram, Žanis Peiners, Edgars Lasenbergs, Kristaps Dārgais u.c., kā arī treneri Mārtiņš Zībarts un Artūrs Visockis – Rubenis.

Komandai, sākot startēt no Latvijas basketbola līgas 3. divīzijas uzreiz augstākajā divīzijā, bija jāsaskaras ar dažādām grūtībām, bet šobrīd Latvijas Universitātes basketbola sistēma ir izveidojusies par ļoti profesionālu vidi visiem spēlētājiem, par ko liecina arī fakts, ka ar katru gadu izdodas sistēmai piesaistīt arvien talantīgākus jaunos spēlētājus.

Basketbola komandas “Latvijas Universitāte” ģenerāldirektors Uģis Bisenieks par vēsturi un sezonas sākumu: “Šogad sākas desmitā sezona un atskatoties atpakaļ, katra ir bijusi notikumiem bagāta. Ir sezonas, kad jāsaķer galva, ir bijuši daudz mirkļi, kad vienkārši jāpasmaida un ir ļoti daudz notikumu par kuriem ar lepnumu var teikt – mums sanāca, mums izdevās! Liels paldies noteikti ir jāsaka komandai, kur katrs savā sezonā ir pielikuši milzīgu enerģiju, darbu un tā attieksme, kas ir virmojusi caur katru komandas dalībnieku - treneri, menedžeri, fizioterapeitu un fiziskās sagatavotības treneri ir vienkārši fantastiska. Un tas mums arī ir palīdzējis izdzīvot, pastāvēt un būt šobrīd vienai no labākajām organizācijām Latvijā, kas spēj sagatavot un dot iespēju jaunajiem basketbolistiem.”

Par komandas jaunās sezonas un nākotnes mērķiem: “Viens no mērķiem noteikti ir starptautisku turnīru pieredze, lai šie spēlētāji var veiksmīgāk augt ir jābūt šādai pieredzei. Otra lieta, protams, sakārtot sistēmu, nodrošināt treneriem finansējumu, tādējādi nodrošinot stabilu treneru kolektīvu, kas var strādāt maksimālu laiku veltot jaunajiem basketbolistiem. No sportiskiem mērķiem, strādāt un izaudzināt Eiropas līmeņa spēlētājus. Apvienojot duālo karjeru un tajā pat laikā nodrošinot profesionālus treniņu apstākļus ar mērķi kļūt par Eiropas līmeņa basketbola akadēmiju. Es domāju, ka šobrīd Latvijas līmenī mēs esam viena no labākajām organizācijām.”

Liels paldies visiem mecenātiem par šo te ticību idejai un vēlmi atbalstīt Latvijas Universitātes basketbolu, bez tā mēs finansiāli nebūtu šeit, jo ik pa laikam ir bijušas situācijas, kad pēdējā brīdī esam savākuši budžetu un pēdējā brīdī varam savākt treneru kolektīvu!

Latvijas Universitātes basketbola sistēmai ir pievienojies arī jauns sporta direktors Ivars Strencis, kurš jau ilgu gadu garumā ir darbojies kā basketbola skauts un šobrīd vēlas vēl vairāk veicināt sistēmas spēlētāju izaugsmi un atpazīstamību, izmantojot savus plašos kontaktus.

Basketbola komandas “Latvijas Universitāte” sporta direktors Ivars Strencis par to, ko jaunajā sezonā sagaida no komandas: “Šogad no komandas sagaidu cīņassparu, neatdod nevienu centimetru laukumā un, protams, cīnīties ar katru komandu līdzvērtīgi. Izcīnīt pēc iespējas vairāk uzvaru un iekļūt Latvijas – Igaunijas līgas izslēgšanas turnīrā, kā arī noteikti Latvijas basketbola līgas izslēgšanas turnīrā.  Komanda jaunajā sezonā strādās uz attīstību, lai katru gadu no Latvijas Universitātes basketbola sistēmas iznāktu jauni spēlētāji, kuri būtu noderīgi Eiropas klubiem un tajā pat laikā arī Latvijas spēcīgākajiem klubiem.”

 

Basketbola komandas “Latvijas Universitāte” sezonas pirmā mājas spēle jau šo svētdien, 13. oktobrī, plkst. 17:30 pret Tartu Ülikool komandu Elektrum Olimpiskajā centrā.

 

Basketbola komandas mājaslapā ir iespējams iepazīties ar komandas jauno sastāvu un sekot līdzi jaunumiem, kas ir saistīti ar komandu.

 

Par skaistām uzvarām un tiekamies basketbola komandas “Latvijas Universitāte” spēlēs!

 

Dalīties