Eiropas čempionātā, kurš norisinājās Krievijas pilsētā Maskavā no 5. augusta līdz 11. augustam, mūsu pludmales volejbolistes Anastasija Kravčenoka, kura ir arī Latvijas Universitātes maģistra studiju programmas “Izglītības vadība” un Tīna Graudiņa izcīnīja zelta medaļas un kļuva par Eiropas čempionēm.

Pirmajā Eiropas čempionāta spēlē mūsu meitenes pārspēja krievu pludmales volejbolistes J. Birlovu/J. Ukolovu – 2:1. Atlikušajās divās grupas spēlēs komanda uzvarēja Polijas duetu (2:0) un Šveices duetu (2:1), un iekļuva izslēgšanas turnīrā.

Latvietes astotdaļfinālā grūtā cīņā uzvarēja grieķietes V. Arvaniti/P. Karagkuni 2:1 (28:26, 21:23, 15:9) un kvalificējās ceturtdaļfinālam. Mūsu pludmales volejbolistes cīnījās visiem spēkiem arī cīņā pret Vācijas duetu un guva vēl vienu uzvaru – 2:1 (21:16, 17:21, 15:10).

Meitenes turpināja iesākto ceļu un spraigā cīņā, izcīnot uzvaru ar 2:1 pret Spānijas pāri L. Fernandesu/E. Bakeriso, iekļuva Eiropas čempionāta finālā.

Finālā Latvijas duets tikās otro reizi ar poļu meitenēm, kuras turnīrā jau vienreiz uzvarēja. Šī cīņa iesākās par labu pretiniecēm, kas izvirzījās vadībā 5:9 un 6:11. Mūsu meitenes turpinājumā lauza cīņas gaitu un pie rezultāta 18:20 guva četrus punktus pēc kārtas, un uzvarēja pirmo setu ar 22:20. Otrajā setā bija manāma līdzvērtīga cīnīšanās, taču no rezultāta 19:19 mūsējām izdevās panākt 21:19 un svinēt uzvaru ar 2:0 finālā un kopumā Eiropas čempionātā.

Latvijas Universitātes studente Anastasija Kravčenoka sniedza komentāru pēc veiksmīgā starta EČ: “Eiropas čempionāta laikā sanāca salikt visas nepieciešamās detaļas, lai parādītu labu spēli. Bijām ļoti koncentrējušās, mierīgas, aukstasinīgas, protams, arī veiksme bija mūsu pusē. Esmu ļoti priecīga, ka tik daudz cilvēku dabūja pozitīvas emocijas no mūsu uzvaras. Ceru, ka tas ir tikai pirmais pakāpiens mūsu karjerā, turpināsim strādāt un rādīt labus rezultātus. Tomēr ļoti daudz sacensības un komandas ir vēl neuzvarētas. Šogad mums vēl ir 3 – 4 turnīri, no kuriem viens ir Olimpiskās kvalifikācijas turnīrs Ķīnā”.

     

Dalīties