Piektdien, 7. jūnijā Latvijas Universitātes atpūtas bāzē “Ratnieki” norisinājās tradicionālās Latvijas Universitātes darbinieku sporta spēles. Šogad tajās piedalījās 19 komandas, no kurām kopā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 465.

Visas dienas garumā dalībnieki varēja piedalīties 17 sporta disciplīnās. No komandu sporta veidiem, kuros pēc grupu turnīriem notika arī izslēgšanas spēles, šogad četri bija visiem zināmi -  mini futbols ar lielo bumbu, ielu basketbols, volejbols, krokets, bet piektais bija Latvijas Universitātes darbinieku sporta spēlēs vēl neredzētais laser tags jeb disciplīna Zvaigžņu kari.

Sporta spēļu programmā individuālajās disciplīnās bija padomāts gan par aktīvajiem, gan ne tik aktīvajiem. Aktīvās un jautrās disciplīnas bija visiem labi zināmās “Ziepes”, “Orientēšanās” un dažas šogad ieviestās - “Plostošana”, “Triatlons”, “Elviss” un “Vienmēr Jā”, bet mazliet pasīvākās discoplīnās iekļāvās dambrete, Riču raču un Katanas ieceļotāju spēlēšana.

Neatkarīgi no komandas rezultāta dalībniekiem bija iespēja arī pārbaudīt savus spēkus, taisot presītes, un precizitāti, metot šautriņas mērķī, kā arī uzmīt sev kokteili Veloblenderī. Tāpat arī bija padomāts par pašiem mazākajiem. Visas dienas garumā bērniem bija pieejamas piepūšamās atrakcijas, stafetes, gokarti, kā arī bija iespēja salocīt balonu zvēriņa formā un iegūt sev skaistu zīmējumu vai tetovējumu.

Pēc nosauktajām disciplīnām sekoja Lielā stafete un Kapteiņu cīņas, kurās uzvarēja PPMF komanda un tās kapteine Linda Mihno, kā arī apbalvošana, kurā apbalvoja visas komandas un uzvarētāju komandai pasniedza kausu- šogad, tāpat kā iepriekšējos 2 gadus, to saņēma Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts, kopvērtējumā iegūstot 290 punktus.

LU CFI komandas kapteinis Jurģis Grūbe dalījās pārdomās par sporta dienu: “7. jūnijs bija karsta diena gan vārda vistiešākajā nozīmē, gan cīņas spara ziņā. Latvijas Universitātes Darbinieku sporta spēļu nolikumā ir rakstīts, ka sacensību mērķis ir popularizēt sportu un veselīgu dzīvesveidu kā arī veidot kontaktus un draudzīgas attiecības starp dažādu LU struktūrvienību darbiniekiem. Mēs uz šīm sacensībām braucām arī vēl vienu mērķi mūsu zemapziņā un apziņā - aizstāvēt savu čempiona titulu. Karstais laiks un citu komandu dalībnieki visādi centās traucēt mums sasniegt šo mērķi. Komanda mums šogad bija lieliska, katrs darīja savu darbu, piedalījās savās disciplīnās un cīnījās, cīnījās lai uzvarētu. Dažu komandas biedru parādītās spējas un veikums mani pat pārsteidza. Dienas laikā, skatoties kopvērtējuma tabulu, sākām just, ka mums ir iespēja izcīnīt kausu trešo reizi. Bet tā pati tabula rādīja, ka ir citi, kuru mērķi ir neļaut mums uzvarēt un iegūt kausu pašiem savā īpašumā. Līdz apbalvošanai bija skaidrs, ka cīņa būs sīva, sīvāka nekā citus gadus es atceros. Spiediens, kas bija sakrājies visas dienas garumā, pazuda, līdz ko sapratām, ka esam uzvarējuši. Tādus spiedzienus sev apkārt, es sen nebiju dzirdējis. Paldies citu komandu dalībniekiem par aizraujošo cīņu. Ceru ka nākamajā gadā Latvijas Universitātes Darbinieku sporta spēlēs būs vēl interesantākas un aizraujošākas.

Liels prieks, ka sacensību nolikumā rakstītais par draudzīgu attiecību veidošanu starp dažādu LU struktūrvienību darbiniekiem piepildās, kad vakarā, sēžot pie galda, zem klajas debess, visi varējām pārrunāt dienas laikā gūtās emocijas.”

Otro vietu ieguva komanda “Patiesā labuma guvēji” ar 279 punktiem, bet trešo “Lāča spēks” ar 265 punktiem.

Kopvērtējuma tabula pieejama šeit. 

Latvijas Universitātes Sporta centrs saka lielu paldies visiem dalībniekiem un līdzjutējiem, kā arī tiesnešiem par piedalīšanos!


Tiekamies nākamajā gadā uz 2020. gada Latvijas Universitātes Darbinieku sporta spēlēm!

 

Dalīties