Pirmo spēli 2019. gada 1. līgas B čempionāta sezonā aizvadījusi FK Metta/Latvijas Universitāte komanda.

Sestdien, 20. aprīlī, FK Metta/Latvijas Universitāte futbolisti aizvadīja pirmo spēli 1. līgas B čempionātā, Hanzas vidusskolas laukumā uzņemot FK Jelgava-2 komandu.

Spēles pirmajā puslaikā pirmajai čempionāta spēlei ierasti abas komandas spēlēja piesardzīgi, vairāk veidojot pozicionālus uzbrukumus un spēlei norisinoties laukuma vidusdaļā.

Abas komandas nepavisam negribēja piekāpties, tāpēc laukumā bija redzama kārtīga cīņa ar biežiem noteikumu pārkāpumiem vidū. Kā bīstamāko momentu jāizceļ mūsu futbolistu izspēle labajā flangā, tomēr Kartišovam no vārtu priekšas sitiens neizdevās.

Tikmēr otrajā puslaikā spēle aktivizējās, un iespējas pavērās abām komandām. Vispirms spēcīgu jelgavnieku tālsitienu teicami atvairīja Saulītis, vienā no epizodēm bumba trāpīja arī pa studentu pārliktni, bet otrā laukuma pusē pēc stūra sitiena nedaudz pāri sita Korotkovs.

Tomēr 65. minūtē raženais pussargs sita precīzi – vēlviens stūra sitiens un Iļja Korotkovs neatvairāmi sita bumbu vārtu tīklā: 1:0! Lai gan rezultāts bija slidens un brīžiem FK Jelgava-2 futbolisti saasināja uzbrukumus, tomēr vairāk momentu bija mājiniekiem – pēc Ķipsta reida viesus glāba vārtsargs, tāpat kā pēc diviem Ulmja sitieniem, kamēr Korotkovs ar galvu sita nedaudz garām.

Aļņiem bīstamākais moments izvērtās caur kreiso flangu, kad slaidā lēcienā sitienu atvairīja Saulītis, bet atlēkušo bumbu no 5 metriem pāri sita pretinieku uzbrucējs. FK Metta/Latvijas Universitāte pārsvaru noturēja un pirmajā spēlē izcīnīja minimālu uzvaru – 1:0!

FK Metta/Latvijas Universitāte – FK Jelgava-2

1:0 (0:0)

FK Metta/Latvijas Universitāte:

Helmuts Saulītis, Roberts Ķipsts, Daniels Fedorovičs, Normunds Uldriķis, Gabriels Kirkils, Iļja Korotkovs, Renārs Guliaks, Oskars Vientiess, Ričards Ulmis, Matīss Zēģele, Aleksandrs Kartišovs

Uz maiņu:

Robins Ušackis, Jurijs Matvejevs, Aleksejs Krjukovičs

Brīdinājumi:

Robins Ušackis, Matīss Zēģele, Renārs Guliaks

Nākamā spēle:

Svētdiena, 28. aprīlis, plkst. 14.00

Vidzemes Olimpiskais centrs, Valmiera

Valmiera Glass ViA-2 – FK Metta/Latvijas Universitāte

Dalīties