OlyBet Latvijas basketbola līgā BK “Latvijas Universitāte” svētdien, 14.aprīlī, Lapmežciema sporta kompleksā aizvadīja izslēgšanas turnīra trešo spēli izbraukumā pret Jūrmala Betsafe komandu. Neatrodot nekādus argumentus, tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 59:90 un kopējā izslēgšanas turnīra bilance 0:3.

Spēles rezultātu ar diviem precīziem metieniem atklāja mājinieki, raidot grozā trīs punktu raidījumus – 6:0. Mūsu komandas spēlētāji grozam uzbruka nesekmīgi, kas ļāva pretiniekiem vēl gūt punktus 8:0. Uz šo metienu atbildēja un BK “Latvijas Universitāte” punktu rēķinu atklāja Rendijs Feikners – 3:8. Veiksmīgs spēles nogrieznis padevās Arnim Arnītim, kurš guva trīs punktus un pēc tam pievienoja vēl divus caurgājienā (8:10). Studenti uz mirkli atkal pazaudēja koncentrēšanos un Jūrmala veica izrāvienu, pirmo reizi esot vadībā ar divciparu skaitli – 17:8. Latvijas Universitātes spēlētāji centās vērst spēli sev par labu, taču jau pēc pirmās ceturtdaļas liels deficīts – 15:27.

Otrās desmit minūtes atkal ar precīzu uzbrukumu iesāka viesi, realizējot divus soda metienus. Rendijs Feikners lieliski pārredzēja laukumu un izkārtoja vieglu metienu Jānim Gertneram, kurš bumbu bez jebkādas pretestības trieca grozā – 17:29. Spēle šajā ceturtdaļā bija mazrezultatīva, taču jūrmalnieki turpināja palielināt savu pārsvaru (37:17), pēc kā nekavējoties sekoja minūtes pārtraukums Gunta Endzela vadītajai komandai. Bumba grozā BK “Latvijas Universitāte” komandai neizdevās raidīt, bet vismaz no soda metienu līnijas precīzs vienā soda metienā bija Artis Arnītis, kā arī mirkli vēlāk abus raidījumus grozā meta Kārlis Žunda 22-41. Komandas apmainījās ar precīziem metieniem, Jūrmalas komandai pārtraukumā dodoties ar +24 (48:24).

Arī trešo ceturtdaļu iesāka precīzs jūrmalnieku raidījums, pēc kā laukumā notika saķeršanās un studenti izpelnījās tehnisko piezīmi. Rezultāts pēc spēlētām nepilnām trīs minūtēm – 56:28. Renārs Birkāns bija precīzs savā pustālajā metienā, taču mājiniekiem padevās 2+1 caurgājiens. Pārsvars turpināja pieaugt, pirmo reizi spēlē sasniedzot +30 punktu starpību (63:33). Aivis Lēmanis realizēja soda metienu un mirkli vēlāk precīzs arī no trīs punktu metiena līnijas – 37:66. Lai arī kā komanda centās, nevienā mirklī nespēja pietuvoties tuvāk rezultātā, ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu – 46:74.

Spēles pēdējās desmit minūtēs jau viss bija izšķirts, atlika tikai noskaidrot gala rezultātu un studentiem pacīnīties par solīdāku rezultātu uz tablo. Pirmie punktus atkal guva mājinieki, kā arī pēc tam veiksmīgi uzbrukumi un rezultātā pārsniegta 80 punktu robeža un BK “Latvijas Universitāte” 50 punktu robeža – 50:81. Nākošajās minūtēs tika veiktas vairākas maiņas, taču arī tas būtiski neļāva pietuvoties – 51:83. Tika pieprasīts minūtes pārtraukums, lai kaut nedaudz sapurinātu studentus. Par lielisku epizodi spēles beigās parūpējās Renārs Birkāns, kurš atdeva filigrānu piespēli un Jānim Gertneram viegls danks.

Sērijā pārliecinoši dominēja BK Jūrmala, triumfējot ar 3:0. Mūsu komandai noteikti nepalīdzēja kapteiņa un līdera Linarda Jaunzema izkrišana, kas puišus izsita no ritma.

BK “Latvijas Universitāte” – Jūrmala Betsafe 59:90 (15:27; 9:21; 22:26; 13:16).

BK “Latvijas Universitāte” – R.Feikners (14pt.), R.Birkāns (9pt.,10rp.), A.Arnītis (8pt.), K.Žunda (7pt.), A.Putāns (5pt.), J.Gertners (5pt.), A.Lēmanis (4pt.), K.Grigaļūns (3pt.), E.Ramza (3pt.), E.Mežulis (1pt.), A.Dambenieks.

 

Dalīties