15. janvāra rītā radio “STAR FM” studijā viesojās divi Latvijas basketbola jaunie un perspektīvie spēlētāji - Linards Jaunzems un Māra Mote. Basketbola komandas “Latvijas Univeristāte” kapteinis, FIBA 3X3 Pasaules kausa sudraba medaļas ieguvējs un Latvijas Univeristātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) students radio intervijas laikā pastāstīja par savu profesionālo karjeru, līdzšinējiem sasniegumiem un, kā to visu apvieno ar pilna laika studijām.

Intervijas ievadā Latvijā pazīstamais “STAR FM” ētera balss Jānis Romanovskis izteicās, ka studijā ir ieradušies jauni, talantīgi basketbolisti, par kuriem sabiedrība vēl dzirdēs tuvākajā nākotnē. Visnotaļ šādus vārdus var attiecināt gan uz #Lubasketbola sistēmas līderi Linardu Jaunzemu, gan arī TTT Rīga un vairāku jaunatnes izlašu līderi Māru Moti, kura kopā ar Linardu piedalījās intervijā.

Linards Jaunzems savu profesionālo basketbolista karjeru iesāka Iecavā. Lai gan sākumā Linards nevarēja basketbola laukumā lepoties ar savu augumu, tomēr pusaudžu gados vienā vasarā izstiepās, kam sekoja arī pienākumu maiņa laukumā. Par savas profesionālās karjeras pirmsākumiem un attīstību Linards var pateikties savam pirmajam trenerim Voldemāram Pārumam, kurš ieraudzīja jaunieša potenciālu un deva viņam uzticību un spēles laiku. Varbūt arī tas bija viens no iemesliem, kāpēc jaunais profesionālais basketbolists izvēlējās Latvijas Universitātē studēt tieši PPMF par sporta pedagogu. Atbildot uz Baibas Sipenieces un Jāņa Romanovska jautājumu par tuvākajiem plāniem, Linards Jaunzems izteicās: “Pašlaik prioritāte ir gan turpināt spēlēt profesionāli basketbolu, gan pabeigt studijas Latvijas Universitātē.” Abi uzaicinātie Latvijas jaunie talanti izmanto iespēju, ko mūsdienās pasaulē piedāvā daudzas augstskolas – duālās karjeras ceļu. Latvijas Universitāte ir vienīgā tradicionālā tipa universitāte Latvijā, kur jauniešiem ir iespēja profesionāli sportot un studēt kādā no daudzajām augstākās izglītības programmām. Lai gan intervijas laikā Linards Jaunzems atzina, ka arī Amerikā viņam būtu iespēja sportot un mācīties, tomēr viņa izvēle krita par labu Latvijas Universitātei.

OlyBet Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas viens no TOP 10 līderiem, decembra mēneša labākā spēlētāja kandidāts intervijas laikā dalījās ar informāciju par saviem plāniem. Linards Jaunzems: “Runājot par tuvākajiem plāniem saistībā ar manis pārstāvēto komandu “Latvijas Universitāte”, tad mūsu mērķis ir tikt OlyBet Latvijas – Igaunijas basketbola līgas izslēgšanās spēļu kārtā.”

2018. gada vasarā, paralēli basketbola komandas “Latvijas Universitāte” treniņiem un gatavošanās procesam jaunajai sezonai, Linards Jaunzems pārstāvēja Latvijas godu FIBA organizētajā pirmajā 3x3 U23 Pasaules kausa izcīņā, kurā ieguva otro vietu. Kā zināms, Latvija ir viena no vadošajām valstīm 3x3 basketbolā vīru konkurencē un Linarda Jaunzema sapnis par 2020. gada Tokijas Olimpiskajām spēlēm ir realizējams.

Dalīties