Latvijas Universitātes (LU) basketbola komanda trešdien, 9. janvārī, aizvadīja pirmo izbraukuma spēli jaunajā gadā, tiekoties ar “Parnu Sadam” vienību. Lai arī saspringtā cīņā studentiem izdevās būt pārākiem pēc pirmajiem trim spēles ceturkšņiem, ļoti neveiksmīgā noslēdzošā ceturtdaļa liedza svinēt uzvaru, atzīstot pretinieku pārākumu ar rezultātu 64:82. Rezultatīvākais spēlētājs LU rindās bija Linards Jaunzems ar 17 punktiem, savukārt 16 punktu Renāram Birkāna kontā.

Spēles rezultātu atklāja Renārs Birkāns, kam uzreiz sekoja pretinieku atbilde un rezultāta izlīdzināšana (2:2). Turpinājumā Birkānam vēl divi punkti, bet laukuma saimniekiem ar trim punktiem pēc kārtas izdevās pirmoreiz izvirzīties minimālā vadībā (4:5). Lielāko daļu pirmā ceturkšņa spēle ritēja punkts punktā, tam noslēdzoties ar rezultātu 18:17 Latvijas Universitātes labā.

Otro ceturtdaļu “Parnu Sadam” sāka ar precīzu tālmetienu, atgūstot sev vadību (18:20). Tam sekoja seši bezatbildes punkti Edvarda Mežuļa un Linarda Jaunzema izpildījumā, taču laukuma saimniekiem kārtējo reizi izdevās līdzsvarot rezultātu uz tablo (24:24). Jaunzems un Birkāns veica 7:0 izrāvienu (31:24). Nelielu pārsvaru Latvijas Universitātes komanda saglabāja līdz pašai pirmā puslaika izskaņai, kad igauņi atkal panāca neizšķirtu (36:36). Taču punktu tam līdz ar beigu sirēnu pielika Aivja Lēmaņa tālmetiens, panākot 42:38.

Otro puslaiku laukuma saimnieki iesāka ar pieciem punktiem pēc kārtas, atgūstot sev minimālu vadību (42:43). Komandas turpināja apmainīties precīziem metieniem, nevienai no tām nespējot iegūt stabilu pārākumu. Trešās ceturtdaļas pēdējā minūtē Latvijas Universitāte panāca +4 (61:57). “Parnu Sadam” atbildēja ar realizētu trīspunktnieku, kas lika tablo pēc 30 nospēlētām minūtēm vēstīt par 61:60.

Noslēdzošā spēles ceturtdaļa Latvijas Universitātes komandai bija vairāk nekā neveiksmīga. Vienīgais sekmīgais metiens tajā izdevās Renāram Birkānam jau astotajā tās minūtē, kad pretinieki jau bija paspējuši gūt 16 punktus (64:76). Līdz mača beigām to pārsvars vēl pieauga, liekot Latvijas Universitātei piedzīvot smagu un sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 64:82.

Rezultatīvākais spēlētājs Latvijas Universitātes rindās bija komandas kapteinis Linards Jaunzems, kura kontā 17 punktu, savukārt Renāram Birkānam – 16 punktu.

Arī nākamā spēle LU basketbolistiem paredzēta viesos. Jau svētdien, 13. janvārī, komanda atkal dosies uz Igauniju, kur tiksies ar Raplas “Avis Utilitas” vienību.

Parnu Sadam: Latvijas Universitāte 82:64 (17:18;21:24;22:19;22:3)

Latvijas Universitāte: Jaunzems 17, Birkāns 16, Feikners 9, Mežulis 7, Arnītis 4, Žunda 3, Lēmanis 3, Putāns 3, Dambenieks 2, Salenieks, Gertners, Šnipke.

Dalīties