Jaunu attīstības impulsu 3x3 basketbola attīstībai ir devusi FIBA Straptautiskā Basketbola federācija (FIBA), rūpējoties par šī sporta veida attīstību un iekļaušanu par olimpiskajās spēlēs. 2011. gadā Latvijas Basketbola savienība (LBS) organizēja pirmo 3x3 basketbola turnīru un kopš tā brīža Latvijas valsts tiek pārstāvēt FIBA starptautiskajos turnīros.

No 3. oktobra līdz 7. oktobrim Ķīnas pilsētā Ksiaņā norisinājās FIBA organizēts pirmā U23 Pasaules kausa izcīņa, kurā kopumā piedalījās 20 vīrieši un 20 sievietes. Latvija tika pārstāvēta vīriešu turnīrā. Latvijas 3x3 izlases sastāvā bija LU basketbola sistēmas treneris Edijs Šlesers un spēlētājs Linards Jaunzems. Kopā ar LU basketbola sistēmas pārstāvjiem izlasē tika iekļauti – Roberts Pāže, Armands Ginters, Nils Ozoliņš. Arī Armands Ginters ir vairākas sezonas spēlējis BK Latvijas Universitātes komandas sastāvā.

Turnīra pirmajā dienā Latvijas izlasei stājās pretī Mongolijas un Indonēzijas komandas. Spēle pret Mongolijas komandu noslēdzās ar rezultātu 21:14, savukārt pret Indonēziju ar rezultātu 22:7.Pēc vienas brīvas dienas, Latvijas izlasei pretī stājās Igaunijas un Ungārijas komandas. Pirmā spēle pret Igauniju noslēdzās ar rezultātu 22:13, savukārt sīva cīņa bija pret turnīra trešās vietas ieguvējiem Ungārijas komandu- 20:19.

Pusfinālā tika uzveikta Francijas komanda ar rezultātu 21:14. Spēles rezultatīvākais spēlētājs Armands Ginters gūstot 8 punktus, Robertam Pāžem un Linardam Jaunzemam realizējot 6 punktus, Nils Ozoliņš - 1.

Fināla spēlē pret Krievijas 3x3 basketbola komandu cieta zaudējumu ar rezultātu 18:21. Spēles līderis ar 9 rezultatīviem punktiem kļuva Armands Ginters, Linardam Jaunzemam gūstot 5 punktus, Nilam Ozoliņam un Robertam Pāžem attiecīgi realizējot 3 un 1 punktu. 

Bet ar to vēl nekas nebeidzas, 7. oktobra rītā, pēc Latvijas laika 2:00, tika atklātas III Jaunatnes Olimpiskās spēles, kur arī divi Latvijas Universitātes basketbola sistēmas audzēkņi devās pārstāvēt Latvijas valsti 3x3 basketbola sacensībās. LBL1 komandas jaunpienācējs Niks Salenieks un LBL2 komandas pārstāvis Arvīds Dambis.

Apsvecam Ediju Šleseru un Linardu Jaunzemu ar iegūtu 2. vietu FIBA 3x3 Pasaules kausā un vēlam veiksmi Nikam Saleniekam un Arvīdam Dambim III Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs.

 


Dalīties