Piektdien, 28.septembrī, Daugavas stadionā savu 23.kārtas spēli SynotTip Virslīgas čempionāta sezonā aizvadījusi FK Metta/Latvijas Universitāte komanda, savā laukumā uzņemot aizvadīto divu sezonu Latvijas čempioni Spartaks Jūrmala

Spēle iesākās līdzīgā cīņā, un ātri abas komandas apmainījās ar sitieniem, taču gan "spartakietis", gan Ševeļovs sita spēcīgi, bet nedaudz garām. Turpinājumā ar bumbu vairāk bija "mettieši", tomēr vairākkārt trūka iniciatīvas soda laukuma tuvumā.

Puslaika vidū zaļi-baltie izveidoja divas labas epizodes – vispirms Harmons no 25 metriem sita garām, bet Ozoliņš no soda laukuma vidus trāpīja rāmī, bet vietā bija vārtsargs. Uz puslaika beigām spēle nedaudz izlīdzinājās, taču labākais moments atkal izdevās FK Metta/LU futbolistiem – sitienu no distances izdarīja Harmon, tomēr bumba nodevīgi aizspurdza gar vārtu devītnieku.

Otro puslaiku bīstamāk iesāka viesi, un 47.minūtē Dāvis Ošs teicami glāba pēc sitiena no tuvas distances, bet trīs minūtes vēlāk vēlreiz atvairīja bīstamu sitienu. Turpinājumā mettieši spēli izlīdzināja, un 59.minūtē labu izrāvienu soda laukumā veica Fjodorovs, nopelnot stūra sitienu. Stūra sitienā augstu izleca Harmon, tomēr ar dūrēm labi spēlēja vārtsargs. Diemžēl 65.minūtē Spartaks Jūrmala ar sitienu tālajā vārtu stūrī atklāja rezultātu – 0:1. Sešas minūtes vēlāk rezultāts kļuva 0:2, kad ar galvu spartakieši guva otros vārtus spēlē.

Uzreiz pēc ielaistajiem vārtiem izdevās laba izspēle soda laukuma tuvumā, Šibass sita no iekšienes, bumba lavierēja gar vārtu līniju, bet vārtos neticami nenonāca. Tuvāk izskaņai mettieši pilniem spēkiem devās iz priekšu, no distances par sitienu izšķīrās Ivanovs, taču sita nedaudz garām. Iespēja bija arī Šibasam, tomēr nekā. Diemžēl atspēlēšanās neizdevās, vēl vairāk – viesi realizēja 11 metru soda sitienu un tika piedzīvots nepatīkams zaudējums ar 0:3.

Dalīties