Jau pēc nedaudz vairāk kā nedēļas startēs jaunā Latvijas – Igaunijas basketbola līga, kurā kā viena no Latvijas komandām būs ,,Latvijas Universitāte’’. Šonedēļ tika apstiprināts spēļu kalendārs un nosaukts oficiālais līgas nosaukums “Olybet Latvijas – Igaunijas basketbola līga”. LU komandai pirmā spēle gaidāma vien 10. oktobrī, taču vēl šobrīd, gatavošanās cikla laikā, aicinājām mūsu spēlētājus izteikt viedokli par gaidāmo turnīru.  

Kā apgalvo turnīra organizatori un līdzīgs viedoklis ir lielai daļai Latvijas basketbola sabiedrības, šāds formāts var paplašināt ieinteresētību basketbola faniem un sporta cienītājiem attiecībā uz Latvijas klubiem – cīņas pret Igaunijas klubiem būs principiālas, kā arī nezudīs lokālā mēroga intrigas cīņā starp LBL klubiem. Pastāv uzskats, ka notiekošās pārmaiņas uzlabos ne tikai basketbola spēļu apmeklējumu un skatījumu skaitu TV tiešraidēm, bet padarīs turnīru daudz interesantāku arī pašiem spēlētājiem, jo abu valstu klubiem nu būs regulārāk jātiekas ar sev daudz mazāk zināmām komandām.

Lieli ieguvumi no jaunās līgas viennozīmīgi būs arī BK “Latvijas Universitātes” spēlētājiem, kur absolūtam vairākumam šī ir pirmā profesionālā līmeņa komanda un spēles pret Igaunijas klubiem ļaus vēl plašākā mērogā apliecināt savas prasmes. Mūsu spēlētāji Rendijs Feikners, Arvīds Dambenieks un Aivis Lēmanis ir vienisprātis, ka līgu apvienošana palielinās skatītāju ieinteresētību, kā arī to izbaudīs paši sportisti, jo pretī stāsies jaunas, spēcīgas komandas, kuru spēlētāji nav pazīstami.

Arvīds Dambenieks: “Manuprāt, Latvijas – Igaunijas līga ir laba ideja, jo līgā būs vairākas komandas, pret ko spēlēt. Mēs sevi varēsim parādīt arī ārpus Latvijas robežām kā komandu ar jauniem un perspektīviem spēlētājiem. Līgu apvienošana padarīs sezonu interesantāku arī pašiem spēlētājiem, jo nebūs jāspēlē vairākas reizes pret vienu un to pašu kubu.”

Rendijs Feikners: “Domāju, ka būs interesanti ne tikai pašām komandām, bet arī skatītājiem. Tas noteikti veicinās lielāku konkurenci un augstāku kopējo basketbola līmeni. Vīriešu basketbolam tas ir kas jauns, bet uzskatu, ka rezultāts būt pozitīvs, jo labs piemērs ir arī apvienotā Latvijas – Igaunijas līga sieviešu basketbolā.”

Aivis Lēmanis: “Ņemot vērā kopējo LBL līmeņa kritumu, es pozitīvi vērtēju apvienošanos ar Igaunijas līgu. Lieliska iespēja gūt spēļu praksi arī pret ne tik labi zināmiem spēlētājiem un komandām, nevis kā tas pierasts Latvijas līgā, kad komandu treneru, spēlētāju spēles stils ir labi zināms. Plašāks spēļu kalendārs, nebūs jāspēlē ar tām pašām komandām. Vienīgais mīnuss – tālie braucieni uz Igauniju, kuri var ietekmēs mācību procesu Latvijas Univeristātē.”

LU komanda jauno OlyBet Latvijas – Igaunijas basketbola līgu iesāks ar diviem izbraukuma mačiem – 10. oktobrī viesos tiksimies ar BK ,,Kalev’’, savukārt 19. oktobrī gaidāma spēkošanās ar jau nedaudz labāk zināmo BK ,,Valka/Valga’’, kuras sastāvs gadu no gada krasi mainās. Pirmo mājas spēli Latvijas Universitātes spēlētāji un līdzjutēji sagaidīs 14. oktobrī, kad studentiem pretī stāsies ,,Parnu’’ komanda. Mača sākums būs pl. 17.30.

BK Latvijas Universitāte mājas spēles:

14. oktobris: BK “Parnu”;

31. oktobris: BK “Jēkabpils/SMScredit.lv”

11. novembris: BK “Ogre”;

25. novembris: BK “TLU/Kalev”;

5. decembris: BK “VEF”;

16. decembris: BK “Valmiera Glass/ ViA”;

5. janvāris: BK “Ventspils”

27. janvāris: BK “Tartu Universitāte”;

10. februāris: BK “Valga/Valka”;

3. marts: BK “Jūrmala”;

10. marts: BK “TTU/KK”;

21. marts: BK “Kalev/Cramo”;

24. marts: BK “Rapla”.

Dalīties