Latvijas Universitātes basketbola sistēmas LBL2 komanda "LU/BS Rīga" no 14. līdz 16. septembrim piedalījās Eiropas Jaunatnes basketbola līgas turnīrā. Kopumā triju dienu laikā, komanda aizvadīja piecas spēles. No piecām spēlēm komanda izcīnīja četras uzvaras, atgriežoties Latvijā ar otro izcīnīto vietu.

Atgriežoties Latvijā, komanda viennozīmīgi var teikt, ka turnīra izvirzītais mērķis ir sasniegts. Iegūtas uzvaras pār spēcīgiem ārzemju klubiem un spēlētāju spēļu spektra paplašināšana.

Komandas treneris Edijs Šlesers ir apmierināts ar komandas sniegumu turnīra laikā un uzskata, ka šāda veida turnīri uzlabo spēlētāju pieredzi.

Edijs Šlesers: “Bija vērtīgs turnīrs. Īstajā laikā – pirms sezonas. Komandai bija jāpielāgojas ļoti saspringtajam grafikam – trijās dienas piecas spēles un ļoti mazas pauzes starp spēlēm. Kopumā visiem spēlētājiem šis bija vērtīgs turnīrs. Runājot par atsevišķu spēlētāju sniegumu, tad, piemēram, fiziskā un emocionālā noturība Gustavam Kārlim Kampusam ļāva iekļauties simboliskajā pieciniekā. Aizsardzībā, groza apakšā varēja just Jāņa Gertnera klātbūtni. Patīkami, ka jaunie spēlētāji Roberts Bērze un Noels Slavickis parādīja labumu sniegumu no savas puses.”

Dalība Eiropas mēroga turnīrā spēlētājiem bija vērtīga pieredze. Būtisks ieguvums bija spēles pret ārzemju klubiem – Lietuvas, Zviedrijas, Kazahstānas un Polijas. Lai gan spēļu grafiks bija piesātināts, kā arī dažiem spēlētājiem neierasts, tomēr komanda spēja līdzvērtīgi cīnīties pret spēcīgiem ārzemju klubiem. Arī individuāli komandas spēlētāji spēja parādīt savu sniegumu un izcelties uz pārējo četru komandu spēlētāju fona. Kopējie turnīra statistiskie rādītāji parāda, ka no LU/BS Rīgas komandas rezultatīvākie spēlētāji bija Niks Salenieks ar 47 punktiem četrās spēlēs, Gustavs Kampuss ar 56 punktiem piecās spēlēs, Jānis Gertners ar 39 punktiem piecās spēlēs.

Edijs Šlesers: “Visinteresantākā spēle noteikti bija pret "Žalgiris". Varēja just, ka LU spēlētāji bija mobili un gribēja parādīt, ka esam labāki. Visneparocīgākā un grūtākā spēle bija pret zviedru komandu. Ātri un skrejoši. Beigās arī galotnē bija produktīvāki par mums”.

Turnīra spēļu rezultāti: LU/BS Rīga- KS Cracovia               72:33 LU/BS Rīga- BC Ventspils               61:52 LU/BS Rīga- BG Lulea                    61:67 LU/BS Rīga- BC Barsy                    64:56 LU/BS Rīga- BC Zalgiris                  66:53

Dalīties