1. un 2. septembrī Baltkrievijas pilsētā Brestā notika U23 Eiropas čempionāts, kurā piedalījās mūsu spēcīgākās komandas, tostarp arī Latvijas Universitātes BVEF fakultātes programmas E-bizness un loģistikas vadības sistēmas 3. kursa students Kalvis Kazaks, kurš pārī ar Ģirtu Sokolovu pārstāvēja Latviju vieglsvaru divnieku klasē.

Eiropas čempionātā piedalījās 25 valstis un gandrīz 450 dalībnieki, kuri cīnījās 22 laivu klasēs. Lai gan dalībnieku skaits bija mazāks kā pasaules čempionātā, tomēr cīņa par medaļām bija tik pat sīva. Mūsu komandas bija gatavojušās un to parādīja rezultāti.

Vieglsvaru divnieks priekšbraucienā izvēlējās nesastādīt nopietnu konkurenci pārējām laivām, jo priekšbraucienā no katra brauciena uzreiz A finālā tika tikai pati stiprākā laiva, tādejādi pataupot spēkus gandarījuma braucienam, kurā tika sadalītas pārējās 4 A fināla vietas. Taktika atmaksājās un gandarījuma braucienā mūsu divnieks nocīnījās godam, tikai pēdējos metros piekāpjoties Krievijas izlasei, bet paliekot 4. vietā, kas deva iespēju startēt elites finālā.

Uz starta A finālā  vieglsvaru divnieks stājās ar mērķi uzrādīt savu labāko sniegumu. Jāsaka ka puiši šo mērķi arī sasniedza un, finišējot sestajā vietā U23 Eiropas čempionātā, viņi uzrādīja atzīstamu laiku (6:35.07), kas bija šo sacensību viņu labākais rezultāts. 

Dalīties