Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Pasākums “Studenta kurpēs” izkāpj ārpus robežām - arī pāris dienas pēc oficiālajiem pasākuma datumiem, Latvijas Universitātes (LU) studenti uzņēma skolēnus, lai parādītu savu ikdienu, studiju procesu un iepazīstinātu ar pasniedzējiem. Kā pagāja triju skolnieču diena, iekāpjot LU studentes Magdalēnas Zagorskas kurpēs?

LU studente Magdalēna Zagorska pasākumā “Studenta kurpēs” ir piedalījusies jau iepriekš un šoreiz uzņēma trīs vidusskolas skolnieces – Anci Annu Katkovsku, Ēriku Strodi un Līnu Kuģi. “Es piedalos šajā pasākumā, jo es zinu, ka ar manu palīdzību potenciālie studenti var pieņemt pareizo lēmumu. Es pati esmu bijusi skolēna vietā un zināju, ka es arī būšu tas students, kas palīdzēs un atbildēs uz visiem interesējošajiem jautājumiem,” skaidro Magdalēna.  

Dienas gaitā skolniecēm bija iespēja līdzdarboties kursā “Prezentācijas prasmes”, kur meitenēm bija jādodas skatuves priekšā un jāiepazīstina ar sevi, pastāstot par savu pašreizējo izglītību, hobijiem un iesaisti komunikācijas nozarē. “Es ļoti lepojos ar meitenēm, ka bija spējīgas iziet lielās skatuves priekšā un iepazīstināt ar sevi,” akcentē Magdalēna.  

Ance Anna Katkovska izceļ, ka viņu visvairāk iedvesmojusi pati studente, kas izstāstīja par LU Duālo karjeru, kā arī tas, cik dažādi bija lektori, studiju vietas maiņa, fiziska darbošanās lekcijās. “Lekcijas bija interesantas, studente par mums ļoti domāja, atbildēja uz visiem jautājumiem,” min Ance Anna.  

Vaicāta par lielākajām atšķirībām starp vidusskolu un universitāti, Ērika Strode min, ka saskatījusi daudz līdzību ar savu izglītības iestādi: “Mācos mūzikas vidusskolā, kuras specifika kaut kādā ziņā pārklājās ar universitāti, bet tas, godīgi sakot, tikai priecē. Šeit, vismaz pēc pirmajiem iespaidiem, arī ir svarīga katra studenta individualitāte un ieguldītais darbs, taču darbam komandā arī ir liela nozīme. Tas, manuprāt, ne tikai izglīto studentus, bet arī iemāca un sagatavo reālajam darbam un savai profesijai.” 

Savukārt kā lielāko skolēnu ieguvumu Līna Kuģe min publiskās runāšanas prasmju un pašas komunikācijas uzlabošana: “Vairāk uzzināju par pašiem kursiem un to priekšmetiem un virzieniem, kas ļoti palīdzēja. Un noteikti ieguvu lielisku pieredzi sevis prezentēšanā.” 

Skolnieces min, ka dienas laikā nesanāca saskarties ar lielām grūtībām. Grūtības vairāk esot bijušas praktiskas, piemēram, e-talona neesamība vai bailes iziet ārpus savas komforta zonas.  

Vaicāta par to, kāda bijusi diena kopā ar skolēnu, studente Magdalēna stāsta, ka šī gada pieredze ierindojas TOPa augšgalā, jo vidusskolnieces esot bijušas ļoti atvērtas, drosmīgas un vērstas uz komunikāciju. “Neviena no skolniecēm nenobijās no kursa biedriem, pasniedzējas un no citādās vides. Biju ļoti lepna par viņām, jo ļoti ātri pielāgojās situācijai un atbalstīja viena otru,” paskaidro Magdalēna. 

Noslēgumā skolnieces atgādina nebaidīties pieteikties, darīt un jautāt. Studenti ir ieinteresēti palīdzēt un saprast. Viņas rosina pieteikties pie vairāku fakultāšu studentiem, jo tas paplašinās gan zināšanas, gan pieredzi un izpratni par to,  ko patiesībā vēlies. 

 

Share

Related Content

Iepazīstot nākotnes studijas: viena diena “Studenta kurpēs”
29.04.2024

Iepazīstot nākotnes studijas: viena diena “Studenta kurpēs”

Izzināt studenta ikdienu – viena diena “Studenta kurpēs”
26.04.2024

Izzināt studenta ikdienu – viena diena “Studenta kurpēs”

Piedzīvotais “Studenta kurpēs”
25.04.2024

Piedzīvotais “Studenta kurpēs”