Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Kā ir būt studentam? Kā notiek lekcijas un semināri? Kam pievērst uzmanību jau vidusskolas laikā? Par skolēna un studenta pieredzēto “Studenta kurpēs" stāsta Anna Nikola Sirotkina, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas 10. klases skolniece, un Latvijas Universitātes (LU) studiju programmas “Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija” 3. kursa students Bruno Binovskis.

Skolniecei Annai Nikolai šī bijusi pirmā pieredze pasākumā “Studenta kurpēs” un dienu Universitātē vina vērtē ar desmit no desmit. Skolniece studenta lomā iejutās sešas stundas un esot ļoti cītīgi sekojusi līdzi, bijusi arī iespēja klausīties studentu prezentācijas, kas arī visvairāk Annu Nikolu iedvesmojušas. "Pēc redzētā noteikti vairāk strādāšu pie savām publiskās uzstāšanās prasmēm,” akcentē Anna Nikola.  

Pasākuma dienā skolēns ar studentu neesot saskārušies ar grūtībām vai izaicinājumiem. “Dienas laikā skolniecei ļāvu piedalīties ne tikai lekcijās un semināros, bet arī parādīju dažādas vietas un telpas mūsu fakultātē,” atminas Bruno. 

Vaicāta, kāda bijusi lielākā atšķirība starp dienu Universitātē un dienu savā skolā, skolniece minēja, ka tā noteikti bijusi salīdzinoši pieklusinātā atmosfēra. “Starpbrīžu laikā skolā apkārt dzirdami kliedzieni un skaļas sarunas, savukārt Universitātē ir ļoti kluss, kas man ļoti patīk,” stāsta Anna Nikola. 

Students Bruno kā galveno atziņu min to, ka skolēni paliek arvien pašpārliecinātāki un patstāvīgāki. “Pat 10. klases skolēni jau šķiet pavisam pieauguši, kas nozīmē, ka universitātes studiju līmenim arī būs jāceļas un jāaug kopā ar ātraugošu jauno paaudzi,” uzsver Bruno.  

Bruno un Anna Nikola aicina arī citus noteikti izmantot iespēju un piedalīties nākamajās “Studenta kurpēs”! Tā ir vienreizēja pieredze attīstīt savas komunikācijas un menedžmenta prasmes, tajā pašā laikā palīdzot citiem pieņemt svarīgo lēmumu par studijām nākotnē. 

Par pasākumu “Studenta kurpēs” 

LU rīkotais pasākums “Studenta kurpēs” dod iespēju ikvienam vidusskolēnam vienu dienu iejusties studenta lomā, iepazīstoties ar studijām LU. Skolēnam kopā ar studentu ir iespēja piedalīties studiju procesā – lekcijās, semināros un laboratorijas darbos, iepazīt mācībspēkus, studiju programmu un infrastruktūru, uzzināt, kādas prasmes nepieciešamas, studējot attiecīgajā programmā, un kādas ir iespējas radoši izpausties ārpus studijām. 

Share

Related Content

Noslēdzies “Studenta kurpēs”! Skolēna pieredze Latvijas Universitātē
03.05.2024

Noslēdzies “Studenta kurpēs”! Skolēna pieredze Latvijas Universitātē

Izzināt studenta ikdienu – viena diena “Studenta kurpēs”
26.04.2024

Izzināt studenta ikdienu – viena diena “Studenta kurpēs”

Piedzīvotais “Studenta kurpēs”
25.04.2024

Piedzīvotais “Studenta kurpēs”