No 22. līdz 28. aprīlim Latvijas Universitātē (LU) notiks pasākums vidusskolēniem “Studenta kurpēs”. Skolēni aicināti gūt priekšstatu par savām nākotnes studijām, mācību vidi un infrastruktūru, vienu dienu iejūtoties LU studenta lomā lekcijās, semināros un praktiskajās nodarbībās.

Pasākums “Studenta kurpēs” LU notiek katru semestri un ir kļuvis par vienu no Universitātes populārākajām tradīcijām jau teju 15 gadu garumā. Ik gadus iespēju iejusties studenta ādā izmanto vairāk nekā divi tūkstoši Latvijas skolēnu. Pasākumā pieprasītāko studiju programmu TOP augšgalā pēdējos gados ierindojas “Ārstniecība”, “Tiesību zinātne” un “Psiholoģija”. “Studenta kurpēs” pagājušā gada rudenī piedalījās vairāk nekā 1100 skolēnu, kurus uzņēma vairāk nekā 350 LU studenti. Kopumā visvairāk skolēnu vēlējās viesoties LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātē.

Aicināti dalīties, kas pasākumā rudenī skolēnus visvairāk uzrunājis un atstājis vislielāko iespaidu, kāds skolēns stāsta: “Visinteresantākās bija studentu radošās idejas, prezentējot studiju procesu. Tagad arī saprotu - būs jāmācās visu darīt laicīgi, nevis vakarā pirms darba iesniegšanas!” Kāds cits skolēns savukārt iedvesmojās no praktiskās studiju pieredzes: “Patiešām biju patīkami pārsteigts, cik interesantas var būt lekcijas!” Arī citi pasākuma dalībnieki aptaujas anketā pēc “iekāpšanas studenta kurpēs” norādījuši - atmiņā paliks tikšanās ar LU studentiem, viņu pieredzes stāsti, ieskats nodarbību norisē un telpās, kā arī jauniegūtie paziņas. 

“Studenta kurpēs” ir īpašs notikums arī jau esošajiem LU studentiem. “Studiju sākumā nolēmu piedalīties “Studenta kurpēs” ar domu, ka iedvesmošu kādu vidusskolēnu vai vismaz došu kādu labu padomu, kas tad sagaida studijās. Piedalījos vairākas reizes un ir patīkami septembrī atnākt uz fakultāti un redzēt pazīstamas sejas, - tad saproti, tās taču manas “kurpes”! Šķiet, sīkums, bet tomēr milzu gandarījums, ka kādam esi palīdzējis izdarīt tik lielu izvēli savā dzīve - studēt LU,” par tikšanos ar skolēniem stāsta LU komunikācijas zinātnes studente, LU vēstnese Lora Grauda

Vairāk skolēnu un studentu atsauksmes par dalību "Studenta kurpēs" lasāmas 2023. gada 3. maija rakstā LU portālā “Iespaids ir tikai pozitīvs – populāra atziņa pēc “studenta kurpju” pielaikošanas”.   

Share

Related Content

LU notiks skolēnu zinātniskās pētniecības darbu reģionālā konference
09.04.2024

LU notiks skolēnu zinātniskās pētniecības darbu reģionālā konference

Vairāk nekā 1 000 skolēnu pielaikojuši LU studentu kurpes
09.11.2023

Vairāk nekā 1 000 skolēnu pielaikojuši LU studentu kurpes