Ja neizdevās apmeklēt lielāko studiju festivālu “L-Universs” un uzzināt par studijām Latvijas Universitātē (LU), nekas nav nokavēts – LU aicina uz Atvērto durvju nedēļu, kurā sniegsim plašu ieskatu studiju dzīvē – iepazīstināsim ar studiju vidi – infrastruktūru, programmu specifiku un mācībspēkiem, dosim iespēju aprunāties ar esošajiem studentiem par viņu iespaidiem LU, tā ļaujot uzzināt noderīgu informāciju par studijām lielākajā universitātē Latvijā.

Atvērto durvju nedēļā viesos gaidīts ikviens interesents bez iepriekšējas reģistrācijas no 19. līdz 23. martam dažādās LU ēkās Rīgā un filiālēs visā Latvijā – Cēsīs, Bauskā, Kuldīgā, Tukumā, Jēkabpilī, Madonā un Alūksnē. 

19. martā ikvienam interesentam visas dienas garumā būs iespēja uzzināt par studiju iespējām dabaszinātnēs, kuras lielākoties “mīt” LU Akadēmiskā centra Dabas mājā.

Plkst. 10.00 ciemos gaidīs pārstāvji no studiju programmām “Bioloģija”, “Biotehnoloģija un bioinženierija”; plkst. 12.00 – “Ķīmija”, “Darba aizsardzība” un “Arodveselība un drošība”, bet plkst. 14.00 – “Ģeogrāfija”, “Ģeoloģija”, “Vides zinātne”, “Ģeoinformātika” un “Kultūrvides mantojuma izpēte un aizsardzība”.

Ja tomēr vairāk skaties humanitāro zinātņu virzienā, tad šajā dienā plkst. 14.00 LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19 varēs uzzināt par teoloģijas un reliģijpētniecības studijām.

Savukārt ārpus Rīgas topošie studenti un viņu atbalstītāji plkst. 10.30 un 15.00 gaidīti LU Cēsu filālē Lielā Katrīnas ielā 2, Cēsīs, filiālē būs iespēja vairāk uzzinātu par studiju programmām “Pirmsskolas skolotājs”, “Sporta treneris”, “Sākumizglītības skolotājs” un "Sociālais darbs".

20. martā plkst. 16.00 Raiņa bulvārī 19 durvis viesiem vērs juristi, ļaujot ielūkoties tiesību zinātņu un pirmstiesas izmeklēšanas studijās. Savukārt Imantas 7. līnijā 1 šajā laikā interesentus sagaidīs pedagogi un psihologi, rādot un stāstot par pirmsskolas skolotāja, sporta trenera, sākumizglītības skolotāja, skolotāja, mākslas, psiholoģijas, kā arī sporta, tehnoloģiju un sabiedrības veselības studijām.

Aspazijas bulvārī 5 no plkst. 14.00 studētgribētājus uzņems filozofijas, vēstures un arheoloģijas studiju pārstāvji.

21. martā Zinātņu mājā no plkst. 15.00 interesentus gaidīs medicīnas un veselības aprūpes studiju programmu – “Ārstniecība”, “Farmācija”, “Māszinības”, “Radiogrāfija”, “Zobārstniecība” – pārstāvji.

Savukārt Raiņa bulvārī 19 plkst. 14.30 ciemos aicina datoru pārzinātāji, lai iepazīstinātu ar “Datorzinātņu” un “Programmēšanas un datortīklu administrēšanas” studiju programmām.

Tāpat šajā dienā būs iespējams gūt plašu ieskatu sociālajās zinātnēs. Rīgā, Aspazijas bulvārī 5, varēs uzzināt par studiju programmām “Biznesa vadība”, “E-biznesa vadība”, “Ekonomika”, “Finanšu menedžments”, “Grāmatvedība, analīze un audits”, “Industriālā inženierija un vadība” un “Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija”.  

LU Alūksnes filiālē (Pils ielā 21, Alūksnē) no plkst. 9.00 gaidīs interesentus, kas vēlas uzzināt par pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu “Pirmsskolas skolotājs” un profesionālā bakalaura studiju programmu “Sākumizglītības skolotājs”. LU Tukuma filiālē (Pils ielā 14, Tukumā) no plkst. 10.00 būs iespēja uzzināt par “Pirmsskolas skolotāja”, “Sporta trenera” un “Sākumizglītības skolotāja” programmām, bet Kuldīgā, Kalna ielā 19, no plkst. 12.00 aicināti visi, kas vēlas uzzināt ne vien par pedagoģijas nozares, bet arī par sporta treneru studijām filiālē.

22. martā Rīgā aicinām uz Zinātņu māju, kur no plkst. 13.00 līdz 15.30 būs iespēja uzzināt par matemātikas un matemātikas statistiķa studijām, tāpat arī par fiziku un optometriju. Savukārt no plkst. 15.00 aicinām apmeklēt Visvalža ielu 4a, kur uzzināsiet par “Anglistikas. Eiropas valodu un biznesa studijām”, “Austrumu-Rietumu starpkultūru studijām”, “Āzijas studijām”, ”Latvistikas”,  ”Filoloģijas” studijām.

Lauvas ielā 4 no plkst. 17.00 gaidīti tie, kas vēlas vairāk uzzināt par studiju iespējām “Informācijas pārvaldības”, “Komunikācijas zinātnes”, “Politikas zinātnes”, “Socioloģijas”, “Sociālā darba” un “Kultūras un sociālās antropoloģijas” programmās.

LU filiālē Tukumā no plkst. 10.00 varēs uzzināt par studiju programmām “Pirmsskolas skolotājs”, “Sporta treneris” un “Sākumizglītības skolotājs”, bet filiālē Bauskā, Rīgas ielā 8, no plkst. 12.00 – par “Pirmsskolas skolotāja”, “Sākumizglītības skolotāja” un "Sociālā darba" studiju programmām.

Noslēdzošajā pasākuma dienā, 23. martā, plkst. 9.00 Jēkabpils filiāle (Rīgas ielā 210A, Jēkabpilī) aicina uzzināt par “Pirmsskolas skolotāja” un “Sākumizglītības skolotāja” programmām, bet Madonas filiāle (Valdemāra bulvārī 6, Madonā) no plkst. 12.00 aicina ieskatīties “Pirmsskolas skolotāja”, “Sporta trenera” un “Sākumizglītības skolotāja” programmu specifikā.

Plašāka Atvērto durvju nedēļas programma pieejama LU.lv. 

Share

Related Content

LU Atvērto durvju nedēļa – ceturtdiena, 21. marts
21.03.2024

LU Atvērto durvju nedēļa – ceturtdiena, 21. marts

LU Atvērto durvju nedēļa – otrdiena, 19. marts
19.03.2024

LU Atvērto durvju nedēļa – otrdiena, 19. marts