Icebreakers 2021. gadā. Publicitātes foto.

6. oktobrī Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājā jau piekto reizi norisināsies studentu un jauno profesionāļu biznesa iespēju festivāls “Icebreakers'22”. Šī gada festivāla vadmotīvs ir “Misija radīt”, akcentējot individuālo radošumu, kas izpaužas kā “radītāju ekonomika” jeb creator economy, kā arī inovāciju radīšanu.

Saglabājot iepriekšējo gadu formātu, “Icebreakers'22” pulcēs studentus un jaunos uzņēmējus, kuri no pētniekiem, biznesa ekspertiem un entuziastiem iegūs vērtīgu informāciju un pieredzes stāstus par dažādiem tematiem biznesa vidē, aptverot plašu tēmu klāstu: tehnoloģiju attīstība, inovatīvākās iespējas uzņēmējdarbībā, pieejamie atbalsta instrumenti biznesa uzsākšanai un inovāciju radīšanai, radītāju ekonomikas tendencēm Latvijā u.c. Festivāla saturā tiks iekļautas aktivitātes gan latviešu, gan angļu valodā, lai piesaistītu speciālistus dalīties pieredzē arī no Baltijas valstu uzņēmumiem un augstskolām.

Arī šogad gaidāms ikgadējais festivāla centrālais notikums – Biznesa ideju konkurss, kurā studentiem būs iespēja iegūt līdz pat 10 000 EUR sava biznesa attīstīšanai, prezentējot ideju festivāla ekspertu žūrijai.

Dalība festivālā ir bezmaksas un pieejama katram gan klātienē, gan tiešsaistē. Saņem savu biļeti jau tagad: šeit.

Festivāla galvenais mērķis ir iedrošināt jauniešus izzināt biznesa iespēju daudzveidību dažādās jomās, kā arī veicināt pasaules pieredzes un zināšanu iegūšanu. Tā rezultātā plānots veicināt augstskolu sadarbību un sniegt iespēju studentiem veidot ne tikai daudznozaru komandas augstskolas ietvaros, bet arī starpaugstskolu komandas, kā arī iespējas izmantot citu piesaistīto sadarbības partneru infrastruktūru, paverot plašākas iespējas inovatīvo projektu realizācijā.

Festivālu “Icebreakers’22” organizē LU studentu Biznesa inkubators, pateicoties mecenātu atbalstam un pasākuma galvenajiem partneriem “LMT Retail & Logistics”.

"Jaunieši ir milzīgs spēks – viņu rokās jau tagad ir nākotnes veidošana. Latvijai ir un vienmēr būs vajadzīgi veiksmīgi uzņēmēji ar oriģinālām idejām, kas risina visdažādākās sabiedrības vajadzības. Šis festivāls ir lieliska iespēja pieredzējušiem speciālistiem dalīties savās zināšanās, lai atbalstītu jauniešu centienus un veicinātu savstarpēju sadarbību. LMT kā tehnoloģiju inovāciju līderis Latvijā vienmēr ir atbalstījis un veicinājis uzņēmēju, zinātnieku un inovatoru ciešu sadarbību, tāpēc priecājos, ka “Icebreakers'” ir daudznozaru platforma, kas sniedz iespēju jauniešiem veidot stipras komandas nākotnes veidošanai," saka “LMT Retail & Logistics” valdes priekšsēdētājs Rinalds Kalniņš

Grantu konkurss norisinās pateicoties 2014. gadā izveidotajam "Biznesa ideju fondam", kas bija inkubatora lielākā mecenāta Džona Medvecka iniciatīva, kuru toreiz un arī turpmāko gadu laikā ir atbalstījuši Driehaus ģimene, LMT Retail & Logistics, Inbox.lv, un citi uzņēmumi un privātpersonas. Ziedojumus administrē Latvijas Universitātes fonds.

Vairāk informācijas un aktualitātes par norisi: https://fb.me/e/1lZvHImrm

Share

Related Content