Radīta datu ezera infrastruktūra, lai datu transformācijas darbības notiktu drošā un mērogojamā tehnoloģiju vidē. Ar šādu izaicinājumu realizēts tehnoloģiju pārneses projekts “Uz genoma un veselības datiem balstītas vēža prognozēšanas infrastruktūras izveide”.

2021. gada novembrī un decembrī informācija par gēnu datu ezera tehnoloģiju ievietota “Inospin” platformā un komunicēta kontaktbiržas ietvaros. Rezultātā tika iegūta atgriezeniskā saite no vairākām Japānas medicīnas tehnoloģiju korporācijām. Interesi par Latvijas Universitātes tehnoloģiju izteica arī Amerikas Savienotajās Valstīs bāzētas biotehnoloģiju kompānijas “Amgen” pārstāve.

Datu platforma un ģenētisko datu apstrādei nepieciešamie rīki ir svarīgi, lai nodrošinātu piekļuvi visiem nepieciešamajiem saistītajiem klīniskajiem un analītiskajiem datiem pētniecībā, kā arī potenciālai šo datu izmantošanai veselības aprūpē. Tāpat būtisks pētniecības projekta uzdevums ir datu uzglabāšanas un apstrādes slodžu balansēšana.

Projekts KC-PI-2017/102  „Uz genoma un veselības datiem balstītas vēža prognozēšanas infrastruktūras izveide” tiek finansēts un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem.

Share

Related Content

Signe Bāliņa: datu ezers un tā lietojumi medicīnas pētījumos veicinās progresu zinātnē
01.11.2021

Signe Bāliņa: datu ezers un tā lietojumi medicīnas pētījumos veicinās progresu zinātnē