Dienesta viesnīca Burtnieku ielā 1

Latvijas Universitāte (LU) izsolē par 1 551 000 EUR ir veiksmīgi pārdevusi dienesta viesnīcu Burtnieku ielā 1, Teikā.

Neskatoties uz esošo krīzes situāciju LU Infrastruktūras departaments izvēlējās pieturēties pie ilgtermiņa stratēģijas un aktīvi turpināja īpašuma pārdošanu.

"Aktīvi komunicējot ar investoriem Baltijas mērogā, bija saskatāma interese pēc šī objekta arī tik sarežģītos tirgus apstākļos. Rezultātā īpašumu izdevās pārdod par vēlamo cenu, kas norāda uz optimistisku noskaņu nozarē un kopējām ekonomikas atveseļošanās tendencēm. Pārdodot īpašumu, LU pilnībā sasniedza iepriekš nosprausto finanšu mērķi, kas ir apsveicami,” norāda LU Infrastruktūras departamenta direktors Marģers Počs.

"Prieks, ka krīzes laikā investori joprojām plāno jaunus attīstības projektus un aktīvi iesaistās lielos darījumos, kas ir pozitīvs tirgus indikators. Pirms izsoles nebijām gaidījuši tik lielu interesi no investoru puses šajā laikā. Iespējams, ka objekta specifika un atrašanās vieta nospēlēja lielu lomu. Jāatzīmē, ka dienesta viesnīcu un Micro Living koncepta attīstības projekti Rīgā ir ļoti maz un šajā tirgus nišā ir liels potenciāls. Būs interesanti pavērot, kā jaunie īpašnieki izvēlēsies attīstīt šo īpašumu," stāsta LU Infrastruktūras departamenta nekustamo īpašumu speciālists Aleksandrs Geržatovičs.

LU dienesta viesnīca Burtnieku ielā 1 ir viens no lielākajiem īpašumiem, ko Universitāte līdz šim atsavinājusi. Izsolē iegūtie līdzekļi tiks novirzīti LU Akadēmiskā centra attīstībai.

LU Akadēmiskais centrs kļūs par vienu no Ziemeļeiropā modernākajiem studentu un pētniecības centriem. Šobrīd tur atrodas Dabas māja un Zinātņu māja, nākamā durvis vērs Rakstu māja.

Share

Related Content

LU izsolē veiksmīgi pārdod namīpašumu Baznīcas ielā par 3,86 miljoniem eiro
17.04.2023

LU izsolē veiksmīgi pārdod namīpašumu Baznīcas ielā par 3,86 miljoniem eiro

LU pirmajā izsolē veiksmīgi pārdod dzīvokļus 1,06 miljonu eiro vērtībā
06.03.2023

LU pirmajā izsolē veiksmīgi pārdod dzīvokļus 1,06 miljonu eiro vērtībā