Foto: Toms Grīnbergs

“Atvērto durvju dienu” nedēļā topošajiem zinātniekiem, pētniekiem un studētgribētājiem bija iespēja apmeklēt Latvijas Universitātes (LU) 13 fakultātes un astoņas filiāles, kurās uzzināt vairāk par studiju iespējām, studentu dzīvi, kā arī aktīvi un interesanti pavadīt laiku ar domubiedriem. “Atvērto durvju dienu” pasākumi norisinājās no 18. līdz 22. martam. 

Jau tradicionāli 12. klašu pavasara brīvlaika nedēļā skolēni tika aicināti pulcēties LU fakultāšu telpās, lai pārliecinātos par savu izvēlēto studiju virzienu un gūtu priekšstatu par gaidāmajām studijām. Izvēlēto fakultāšu telpās interesentus uzrunāja pārstāvji, pašpārvaldes locekļi un pasniedzēji, kuri palīdz jauniešiem ne tikai iejusties universitātes studiju vidē, bet arī piedāvā uzzināt daudz jauna un interesanta.

Šogad LU Akadēmiskā centra telpās, kā arī jaunatklātajā Zinātņu mājā skolēniem bija iespēja iepazīties ar bioloģijas, medicīnas, ķīmijas, ģeogrāfijas, matemātikas, fizikas un Zemes zinātņu nozarēm un piedalīties pārstāvju rīkotajā ekskursijā, kuras laikā skolēni iepazina studiju un pētniecības vidi, kas iedvesmoja visus apmeklētājus! Savukārt humanitāro un sociālo zinātņu nozares pārstāvji gaidīja skolēnus savās mājās – Visvalža ielā 4 un Lauvas ielā 4. Arī Juridiskā, Teoloģijas un Datorikas fakultātes gaidīja interesantus vēsturiskajā LU ēkā Raiņa bulvārī 19, bet tie, kurus interesē bizness, vadība, ekonomikas zinātnes vai vēsture un filozofija, tika laipni aicināti Aspazijas bulvārī 5. Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte durvis vēra Imantas septītajā līnijā.

Pasākuma programma pieeja šeit: Vairāk informācijas šeit

Share