Rīgā, Rīgas Tehniskajā universitātē

Āzenes ielā 16

Būvniecības fakultātes Ūdens inženierijas un tehnoloģijas katedrā plkst. 18:00-22:00

Ūdens inženierijas un tehnoloģijas katedrā speciālistu pavadībā iespējams izstaigāt un ielūkoties ūdens pētniecības laboratorijā; apskatīt unikālas iekārtas, ko izveidoja zinātnieki un uzzināt par aktuālākajiem pētījumiem; ieraudzīt kā strādā ūdens attīrīšanas un piegādes sistēmas un  pat aplūkot ūdens mikroorganismus; uzdod jautājumus speciālistiem un uzzināt vairāk.
Jāielūkojas arī ūdens aktivitāšu centrā nobaudot saldu našķi, uzņemot kādu skaistu bildi, redzot eksperimentu paraugdemonstrējumus un iesaistoties radošās darbnīcās.

Papildu informācija:
Elīna Ločmele, 67089892, 29232531.
Mājas lapa

Āzenes ielā 20

Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē plkst. 18:00-22:00

Ja esi vecumā līdz 10 gadiem un tu vēlies izprast ūdens brīnumaino pasauli un tās daudzveidību, nāc  ciemos pie mums uz Āzenes ielu 18, lai kopā ar Arhitektūras fakultātes studentiem  uzzīmētu un uzveidotu pagājušās saulainās vasaras piedzīvojumus  pie upes vai jūras krastā. Bet varbūt pasapņo par nākamās ziemas priekiem, ūdens lāses pārvērtībām ziemas salā. Gaidīsim!
Vai zināji, ka ūdenim ir savs ūdens cikls un kāpēc ūdens ir vērtīgāks par zeltu? RTU sadarbībā ar UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju rādīs tev filmas par ūdeni, skaidros, kādas problēmas pasaulē rodas, ja nav pieejams dzeramais ūdens un kas ir pasaules ūdens krīze. Ieklausies, kļūsti zinošs un saudzē!
Tev būs unikāla iespēja iepazīties ar pētniecības platformu plūdu monitoringam Daugavā Daugavpils apkaimē. Platforma nodrošinās operatīvu datu ieguvi, apkopošanu un modelēšanu aktuālās un prognozējamās plūdu kartes veidošanai 12 stundu laika intervālā, kas palīdzēs sagatavoties iespējamiem draudiem un savlaicīgi tos novērst.

Papildu informācija:
Elīna Ločmele, 67089892, 29232531.
Mājas lapa