LU darbojas projektā birokrātiskā sloga mazināšanai uzņēmējiem

Lai atvieglotu mazo un vidējo uzņēmēju pieteikšanos Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas un atbalsta programmās, Latvijas Universitātē (LU) aizsākts darbs projektā “Uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) mērķēta inovatīva komunikācija” jeb “InnoCom”. Projekta rezultātā mazie un vidējie uzņēmēji varēs labāk orientēties birokrātiskajā un tehniskajā valodā, darba uzdevumā un nepieciešamajās procedūrās.

Ar ES fondu finansējuma palīdzību uzņēmumiem ir plašākas iespējas izvērst savu darbību, ieviest inovācijas, eksportēt vienotajā ES tirgū un ārpus tā, veikt energoefektivitātes pasākumus, radīt darba vietas sociāli nelabvēlīgos apstākļos esošām sabiedrības grupām, veicināt digitalizāciju un veikt citas uz attīstību vērstas darbības. Projekta “InnoCom” mērķis ir valsts un pašvaldību iestāžu pārvaldībā un tiesiskajā regulējumā veicināt tādas pārmaiņas, kas mazo un vidējo uzņēmumu un atbildīgo institūciju svastarpējo komunikāciju padarītu mazāk birokrātisku un lietotājam draudzīgāku. Tas palielinātu iespēju uzņēmējiem pilnvērtīgāk izmantot ES finansējumu uzņēmumu konkurētspējas paaugstināšanā.

Projektā piedalās astoņi partneri no sešām valstīm – Latvijas, Itālijas, Īrijas, Francijas, Rumānijas un Slovēnijas. Šajā valstīs notiks profesionālu ekspertu apmaiņas braucieni, lai identificētu labās prakses piemērus un sagatavotu rekomendācijas nepieciešamajiem saistošās politikas maiņas procesiem. Līdz šim notikuši jau divi šādi pieredzes apmaiņas braucieni. Projekts “InnoCom” turpināsies līdz 2026. gadam. Latvijā kā padomdevēja partneris to realizē LU Eiropas un sabiedrības attīstības studiju akadēmiskais centrs (ESASAC).

Vairāk informācijas par projektu “InnoCOM” un tā gaitu:

Mājaslapa:  https://interregeurope.eu/innocom

Videomateriāls: https://www.youtube.com/watch?v=LpdUrTD4X4Y

Endija Latvena, LU ESASAC, endija.latvena@lu.lv

Projekta lapa LU vietnē: https://www.lu.lv/cets/research/euproject/innocom/

Par Latvijas Universitāti 

Latvijas Universitāte nemainīgi bijusi Latvijas nacionālā, vadošā un ietekmīgākā augstskola. Tā ir lielākā plaša profila universitāte Latvijā, kurai ir nozīmīga vieta ne tikai visas izglītības sistēmas attīstībā, bet arī kopējā valsts ekonomikas izaugsmē. Pašlaik Torņakalnā tiek attīstīts LU Akadēmiskais centrs, kas kļūs par vienu no Ziemeļeiropā modernākajiem studentu un pētniecības centriem. Šobrīd tur atrodas Dabas māja un Zinātņu māja, drīzumā durvis vērs Rakstu māja.