Āzijas pētniecības un studiju internacionalizācija, III etaps

Projekta vadītājs Franks Kraushārs

Projekta laikā tika rīkota starptautiska konference “East Asian Culture in Western Perceptions from the 18th to the 21st century”. Konferences gaitā tika apzinātas labākās prezentācijas un tika panākta vienošanās gan ar zinātnisko apgādu Šveicē (Peter Lang Verlag), gan ar Taibeijas misiju Latvijā par zinātniskās publikācijas finansēšanu un izdošanu līdz 2009. gada beigām.

Ķīniešu valodas mācību grāmtas manuskripts ir sagatavots publicēšana, bet finanasu trūkuma dēļ to 2009. gadā publicēt neizdosies. Ķīniešu klasiskās dzejas projektu iesākām, bet nepietiekamā finasējuma dēļ, tas ir pārtraukts.

Projektā veiksmīgi turpinājām palielināt zinātniskās bibliotēkas krājumus. Saņēmām dažus dāvinājumus no Hamburga un Cīrihes un 3600 ASV dolārus no Taibejas misijas grāmatu ieprikšanai Taivānā. Grāmatas iegādājāmies F. Kraushāra komandējuma laikā 2008. gada decembrī.

2008. gada augustā Ieva Haas, Franks Kraushārs un Kaspars Eihmanis piedalījas EACS kongresā Lundā (Zviedrijā), kurā Franks Kraushārs und Kaspars Eihmanis nolasīja referātus, bet Ieva Haas un Franks Kraushārs prezentēja Rīgu un Latvijas Universitāti kā nākamo EACS kongresa rīkošanas vietu.