Publicitātes foto.

8. martā Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā Latvijas Universitātes (LU) eksperti ar īpašiem uzvedumiem piedalījās erudīcijas konkursā vidusskolēniem “Vai bija vērts?”. 

Erudīcijas konkurss sadarbībā ar izglītības portālu uzdevumi.lv ir tradīcija, kas aizsākās 2012. gadā Ropažos. Katru gadu konkurss notiek citā skolā, un pēc sešu gadu pārtraukuma tas šogad notika Jelgavā. Konkurss  bija veltīts pasaulē pirmās programmētājas lēdijas Adas Lavleisas (Ada Augusta The Countess of Lovelace, dz. 1815) dzimšanas dienai. Konkursa rīkotāji un dalībnieki, iedvesmojoties idejā “Vai lēdijai Adai bija vērts veltīt savu dzīvi algoritmu radīšanai?”, meklēja atbildi uz mūsdienīgi formulētiem līdzīgiem jautājumiem: “Vai ir vērts mācīties?”, “Vai ir vērts veltīt savu dzīvi zinātnei, jauniem atklājumiem?”. 

Pasākumā zināšanām spēkojās Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas, Ogres Valsts ģimnāzijas un Rīgas 45. vidusskolas 10.–12. klašu skolēni, bet uzdevumus bija sagatavojuši LU, izglītības portāla uzdevumi.lv un “Swedbank” pārstāvji. 

Skolēnu komandas piedalījās žūrijas dalībnieku sagatavotā erudīcijas spēlē, kurā katrs žūrijas pārstāvis bija sagatavojis uzdevumus, lai pārbaudītu skolēnu zināšanas. Sanākušie piedalījās arī dažādās mākslinieku, dizaineru un žurnālistu darbnīcās un prezentēja savu skolu un uzdevumi.lv doto mājasdarbu. Erudīcijas spēles dienā klātesošie īpaši sveica izglītības portālu uzdevumi.lv, kas šogad svin savu 15 gadu pastāvēšanu. 

”Skolu audzēkņi parādīja sevi kā mērķtiecīgus un gudrus jauniešus, kuri nākotnē noteikti kļūs arī par LU studentiem un, protams, absolventiem,” tā par jauniešiem saka LU pārstāvji. Ceļojošais spēles kauss šogad nonāca pie vidusskolēnu komandas “Sajukuši”. Nākamgad kausa izcīņa notiks Ogrē.

Share