LU asociētais profesors Edmunds Trumpa. Foto: Ārlietu ministrija

Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju ikgadējās Baltu balvas pasniegšanas ceremonijā 16. oktobrī balvu saņēma Latvijas Universitātes (LU) asociētais profesors Edmunds Trumpa (Edmundas Trumpa).

Šogad Baltu balvu saņēma E. Trumpa, kurš jau vairāk nekā 20 gadu strādā  Latvijas Universitātē, ir LU Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas asociētais profesors, vada Lituānistikas centru, kā arī ir LU Latviešu valodas institūta vadošais pētnieks. E. Trumpa ir sniedzis izcilu ieguldījumu baltu valodu pētniecībā – pētījis abu valodu dialektus, viņam ir ievērojams skaits zinātnisko rakstu un publikāciju, darbojas arī kā tulkotājs. Ārlietu ministrs K. Kariņš pateicās E. Trumpam par lielo darbu baltu valodu pētniecībā un saiknes uzturēšanā starp abām valstīm.

Baltu balva tiek piešķirta par izciliem sasniegumiem baltu mantojuma pētniecībā, kopšanā un stiprināšanā. Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju Baltu balva tiek pasniegta kopš 2018. gada. Iepriekšējos gados šo balvu ir saņēmusi profesore un valodniece Laimute Balode, profesors un ilggadējs Vītauta Dižā universitātes Letonikas centra vadītājs Alvīds Butkus, diplomāts un valodnieks Alberts Sarkanis, Šauļu Universitātes Baltu centra vadītāja, valodniece un pasniedzēja Regīna Kvašīte un tulkotāja Dace Meiere.

Share