Latvijas Universitātes (LU) Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti (BVEF) šovasar absolvēs 307 jaunie speciālisti, no tiem 197 bakalaura un 110 maģistra studiju programmās. Trīs fakultātes izlaiduma pasākumi notiks 16. jūnijā plkst. 10.00, 13.00 un 16.00 Lielajā aulā, Raiņa bulv. 19. Savukārt plkst. 21.00 fakultātes pagalmā notiks tradicionālā izlaiduma balle “Limuzīns BVEF krāsās”.

Fakultātes dekāns prof. Gundars Bērziņš: “Fakultātes diploms komentārus neprasa! Šī fakultāte ir devusi Latvijai labākos ekonomistus, finansistus, vadītājus un uzņēmējus. Grūti iedomāties uzņēmumu, valsts vai pašvaldības iestādi, kurā nestrādātu kāds no fakultātes absolventiem. Saskaņā ar Valsts Ieņēmumu dienesta datiem, 99%  Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes absolventu strādā. Tāpēc esmu pārliecināts, ka arī jaunie speciālisti veidos veiksmīgu karjeru apgūtajā specialitātē.”

Šovasar tiek absolvētas septiņas akadēmiskā un profesionālā bakalaura studiju programmas - “Industriālā inženierija un vadība”, “Biznesa vadība” latviešu un angļu valodā, “E-biznesa vadība”, ”Ekonomika”, “Finanšu menedžments”, “Grāmatvedība, analīze un audits”, “Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija” latviešu un angļu valodā, kā arī astoņas akadēmiskā un profesionālā maģistra studiju programmas latviešu un angļu valodā - “Ekonomika”, “Finanšu ekonomika”, “Grāmatvedība un audits”, “Starptautiskais bizness”, “Eiropas studijas un ekonomiskā diplomātija”, “Projektu vadīšana”, “Sabiedrības vadība” un “Vadības zinības”.

LU Rektora atzinības rakstus saņems 61 students, savukārt ar izcilību fakultāti absolvēs 18 studenti – Keita SMALKĀ, Emīlija Kate TOMSONE, Emīlija BODNIECE, Andis CEKULS, Elīza ŠILLERE, Madara Vineta STIVRIŅA, Juris NITIŠS, Dana MUCENIECE, Agnija ŠULCE, Inguss VIRCAVS, Ojārs DĀRZNIEKS, Nora KIRSANOVA, Loreta OSĪTE, Rihards SOROKINS, Annija Daniela ROGULE, Anna STRAUTNIECE, Sandijs BĒRZIŅŠ, Madara STAŠĀNE.  


Par BVEF

BVEF ir viena no lielākajām LU fakultātēm un tajā 2022./2023. akadēmiskajā gadā studē vairāk nekā 2000 studentu. Fakultāte piedāvā reālajā uzņēmējdarbībā sakņotu augstāko izglītību, jo jau pašā studiju sākumā studentiem ir iespēja ne tikai apgūt lekciju kursus, bet arī sākt attīstīt un realizēt savu biznesa ideju Latvijas Universitātes studentu Biznesa inkubatorā. Te katram ir pieejamas bezmaksas konsultācijas, kā arī mentoru, nozaru profesionāļu un pieredzējušu uzņēmēju atbalsts. Tāpat fakultātē notiek regulāra nozares speciālistu iesaiste mācību procesā - vieslekcijas, vizītes uzņēmumos, studentu prakses, tiek īstenotas dažādas sadarbības formas ar uzņēmumiem.

Share

Related Content

LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti ziemā absolvēs 61 jaunais speciālists
06.02.2023

LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti ziemā absolvēs 61 jaunais speciālists

LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē skatāma izstāde “Zinātne Latvijai”
11.07.2022

LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē skatāma izstāde “Zinātne Latvijai”

Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte: radošu, inovatīvu līderu kalve
21.06.2022

Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte: radošu, inovatīvu līderu kalve